Kärrypostaus, joka jäi kesällä tekemättä

Ei ollakaan postattu vielä pyöräkärrystä, joka ostettiin Pikselille keskikesällä. Meillä ei ole autoa, joten liikutaan paljon fillareilla ja haaveiltiin jo keväällä pyöräretkistä Pikselin kanssa. Ei pyöräillä kuntoilumielessä, vaan fillarointi on puhtaasti siirtymistä paikasta toiseen, joten ei ajateltu juoksuttaa Pikseliäkään pyörän vieressä kuntoilemassa. Joskus kilometrejä kertyy runsaastikin, joten senkään puolesta ei juoksupyörälenkkeily kuulostanut pikkukoiran jutulta.

Suomessa koirien hyvälaatuiset pyöräkärryt maksoivat ihan liikaa, noin 300 euroa, joten päädyttiin tilaamaan kärry Saksan eBaystä. Hinnaksi tuli postikuluineen vajaa 150 euroa. Lähetys tuli nopeasti ja kärry oli helppo koota.

Miksemme sitten postanneet kärrynkäytöstä aiemmin? Noh, Pikseli ei oikein diggaa kärryä. Tehtiin kaksi 10 kilsan lenkkiä (5 kilsaa fillarointia, reilu tunti käppäilyä Ruissalossa ja sitten fillarilla takaisin kotiin) ja molemmilla kerroilla Pikseli vinkui lähes koko matkan ja raapi kärryn seiniä tassuillaan. Toisella kerralla vinkuminen loppui ehkä kilometri ennen kotia, mutta ei silti jäänyt fiilistä, että pikkukaveri olisi nauttinut rennosta matkustuksesta. Ajateltiin kokeilla vielä kolmas kerta ja tehdä sitten postaus, mutta kolmatta kertaa ei enää viime kesänä tullut.

Ankea kärrymatkustaja odottaa kuvaustuokion loppumista

Ei olla luovutettu, ensi kesänä uutta yritystä! Pikseliä näytti vaivaavan etenkin kärryn tärinä ja pikkuinen pomppasi pystyyn varsinkin pienissä töyssyissä. Laitettiin tyyny pehmikkeeksi ja kärryssä on pehmustettu alusta myös vakiovarusteena, mutta ei auttanut.

Kaiken kaikkiaan kärry on hieno peli! Turvahihna laitetaan kaulapantaan kiinni, kaikilla sivuilla on verkkokangasta ja “katolle” saa myös läpinäkyvän muovin jos alkaa sataa. Pyörät ovat vahvat, kärry kääntyy sulavasti ja kiinnitys pyörään käy sutjakasti. Hyvien ominaisuuksien vuoksi ollaan käytetty kärryä myös pari kertaa tavaroiden kuljetukseen. Ehkä jouluruuatkin kulkevat kärryllä kotiin, kun muuten pitää tehdä niin monta hakureissua fillarilla tai bussilla.

Kärryssä olisi tilaa vaikka kahdelle pihikselle. Ehkä joskus ;)

2 Kommenttia to “Kärrypostaus, joka jäi kesällä tekemättä”

  1. Hei!
    Tää on oli hyvä postaus. Vaikka liikumme koirien kanssa pitempiä matkoja autolla, pidän myös paljon pyöräilystä ja olen ajatellut, että olisi kiva kuskata mukana myös Kesseä ja Noppea. Odotan innolla tietoja miten teillä sujuu ensi kesänä pyöräily Pikselin kanssa.

  2. Jaana says:

    Toivotaan todella, että kärrypyöräily sujuisi ensi kesänä vähän paremmin, jotta päästäisiin kunnon päiväretkille. Vähälumisempia kelejä odotellessa 😉

Vastaa