7kk kuulumiset

Kesäloma on päättynyt ja arjen rutiinit ovat palanneet, myöskin Pikselille. Olemme harjoitelleet kesällä aina välillä yksinoloa, jottei Pikselille tulisi kauhea ahdistus töiden jatkuessa loman jälkeen. Ennen kesää korjasimme olohuoneen pentuaitauksen pois ja kesällä Pikseli oli yksin koko alakerran alueella muutamia tunteja päivässä. Kokemukset olivat hyvät, joten jatkamme arkirutiinia nyt niin, että Pikseli saa olla arkipäivät 7 tuntia yksin koko alakerrassa. Näyttää siltä, että Pikseli nukkuu suurimman osan ajasta sohvalla tuhottuaan ensin jättämämme puuhapaketin. Tänään oli ensimmäinen työpäivä ja ainakaan tänään työpäivän aikana Pikseli ei ollut tehnyt sisällä tarpeita, joten toivotaan, että valaistuminen olisi tapahtunut.

Pikseli koirapuiston kallioilla 7kk:n ikäisenä.

On hauska nähdä, että Pikseli ei näytä enää pikkuiselta pötkylältä vaan ihan oikealta koiralta. Raajat ovat venähtäneet, lihakset ovat kasvaneet ja kuono pidentynyt. Pikseli on kooltaan jäämässä aika pikkuiseksi, jos kerran koirien säkäkorkeus ei enää kasva 7 kk:n jälkeen. Painoa ei olla punnittu, mutta arvioidaan että se on n. 5,5 kiloa. Kuten kuvasta voi huomata, vasemman puoleinen korva lerpattaa vielä ylöspäin, liekö sekin jäädäkseen nyt tuossa asennossa. Kaikki hampaat vaihtuivat 5 kk:n ikäisenä. Silmien väri ei koskaan vaihtunut ruskeaksi täysin, vaan ne ovat vihreät joissa on ruskeaa keskellä. Silmien väri näkyy täällä aiemmassa postauksessa. Ohut valkoinen juova jää otsaan, eikä koko päästä tule punaruskeaa.

Luonteeltaan Pikseli on rauhoittunut entisestään ja on tosi kiltti. Se on erittäin tottelevainen ja on edelleen todella rohkea muiden koirien kanssa. Tavatessaan vieraan koiraan Pikseli heittäytyy ensin selälleen kertoakseen että on harmiton ja siitä sitten sujuvasti alkaa kutsumaan toista leikkiin. Sosiaalisuuden ja pentumaisen säntäilyn takia ohitustilanteet menevät vielä takajaloilla pomppien, vaikka tilanteet menevät muutamassa sekunnissa ohi ja Pikseli jatkaa eteenpäin muut asiat mielessään. Ihmisiä ohitettaessa Pikseli katsoo välillä jopa omatoimisesti taluttajaansa ja kävelee aivan vierellä sipsuttaen, odottaen saavansa hienosta käytöksestään palkkion.

Hoidossa Pikseli on ollut muutaman kerran ja nekin kerrat ovat menneet hoitajien mukaan hienosti. Berliinissä ollessamme Pikseli oli 5 päivää hoidossa maalla ja silloinkin se osasi käyttäytyä hyvin ja totteli hoitajiaan. Aiemmin tuntui, että Pikseli vaihtaisi meidät kernaasti uusiin hoitajiin kun haetaan koira kotiin, mutta ainakin tuon 5 päivän erossaolon jälkeen Pikseli oli erittäin mielissään meidät nähdessään ja malttoi vihdoin kunnolla levätä.

Ensimmäiset juoksut eivät ole vieläkään alkaneet. Jännitämme muuttuuko Pikselin luonne, esimerkiksi sen suhtauminen muihin koiriin, juoksujen aikana. Toivotaan nyt ainakin että se ylimääräinen säntäily katoaisi aikuistumisen myötä.

5 Kommenttia to “7kk kuulumiset”

 1. Jaana & Haltiatytöt says:

  Kiva postaus! Mutta missäs niin sanotaan, että koirat eivät kasva 7 ikäkuukauden jälkeen? Pihikset näyttävät kasvavan. Meidän Noppe, Pikselin serkku, on ollut tosi hitaasti kehittyvää sorttia ja ajattelimme, että se jää tosi pieneksi eikä ainakaan yllä äitinsä korkeuksiin. Noppe on nyt 1 v 7 kk ja on tänä kesänä hujahtanut korkeutta ja massaa huimasti. Varmaan massaa ainakin tulee vielä lisää. Nopen juoksujen alkaminenkin kuvaa tuota todella hidasta kehitystä. Ensimmäiset juoksut alkoivat viime viikolla!
  Teidän postauksia on mukava lukea! Pikseli on kuin ilmetty tätinsä eli meidän Kesse!

 2. Jarkko says:

  Moikka Jaana.

  Kiva kuulla että vielä noinkin vanhana tapahtuu kasvua, ajateltiin jo että tässäkö tämä nyt sitten oli ;-D Varsinkin kun mietittiin jo että missäs ne juoksut viipyvät. Taas kerran täytyy todeta että parasta olla arvuuttelematta ja jännittämättä, ja antaa asioiden tulla vastaan omalla tahdillaan.

  Kesselle ja Nopelle terveisiä ja raksuja!

 3. Jarkko says:

  Viikkopäivitys: Työviikko on ohi ja Pikseli on ollut sisäsiisti kaikki 7 tunnin työpäivät. Jee! Perjantaina tosin ei ollut normaali yksinolopäivä, kun Pikseli oli aamupäivän toimistolla josta Jaana haki sen kotiin muutamaksi tunniksi jonka jälkeen mentiin neljäksi tunniksi metsään retkeilemään, missä Pikseli sai käyskennellä vapaana ja syödä mustikoita.

 4. Moi.
  En löytänyt blogista yhteystietojasi, joten kirjoitan nyt tähän.
  Lisäsimme blogisi verkkokauppamme lemmikkiblogit -osioon http://www.hullupulu.fi/page/6/ . Emme suutu vaikka asiasta blogissasi mainitsisit. :)

 5. Jarkko says:

  OK! Mukavaa.

Vastaa