Yksinoloharjoituksia

Tänään alkoi sitten yksinoloharjoitukset. Käytiin eilen tiistaina autoreissulla (Pikseli mukana kopassaan tietenkin) ja ostettiin kaksi kompostikehikkoa Biltemasta. Niistä viriteltiin Pikselille aitaus olohuoneeseen, jotta tänään keskiviikkona päästiin harjoittelemaan yksinoloa.

Ensimmäisellä harjoittelukerralla puuhailin aktiivisesti huoneessa Pikselin näkyvillä, mutta en huomioinut sitä mitenkään. Tällöin Pikseli vikisi aika paljon, mutta kun itsekin asetuin aloilleni lukemaan, meni hetken päästä Pikselikin koppaan nukkumaan.

Toisen harjoittelukerran kohdalla Pikseli alkoi tottumaan ajatukseen siitä, ettei se voi olla lähellä omistajiaan koko ajan. Pystyin puuhastelemaan arkiaskareita vapaasti poissa Pikselin näkyviltä toisessa huoneessa ja käymään muutaman kerran ulkona. Pientä vikinää kuului aluksi vähän aikaa, mutta sitten ääni hiljeni. Kun myöhemmin tulin katsomaan, Pikseli oli jo unessa kopassaan. Sitten kun Pikseli herää, se pääsee aitauksesta ja saa taas halauksia, jotta se luottaisi siihen, että omistaja aina palaa sen luo.

Tottumiseen rajattuun tilaan aitauksessa menee aikaa ja näitä harjoituksia tullaan tekemään jatkossa aika usein, jotta voimme luottavaisin mielin palata töihin vapaiden jälkeen.

3 Kommenttia to “Yksinoloharjoituksia”

 1. Jarkko says:

  Kolmannessa pikkuharjoituksessa Pikseli leikki aitauksessa ja oli valveilla koko ajan. Kävin välillä yläkerrassa ja keittiössä, mutta muuten olin samassa huoneessa puuhailemassa omiani. Pikseli aina välillä yritti vinkua ja odotti että teen jotain. Kun se ei saanut vastakaikua, se jatkoi puuhiaan.

 2. Anni says:

  Mahtia mahtia.
  Tänne löysin tieni kiitos Anun.
  Joudun pyytämään muutaman muunkin koira intoisen seuraamaan tapahtumia. Varautukaa Pikselille voi alkaa tulla fanipostia :)

 3. Jaana says:

  Varota sit ajoissa niin luodaan Pikselille oma postilaatikko!

Vastaa