Mitä Pikseli syö

Tämänpäiväinen ruuanhakuepisodi herätti postausajatuksen Pikselin ruokailusta. Ruokavalio koostuu pääsääntöisesti nappuloista. Käytiin eri merkkivaihtoehtoja jo ennen Pikselin meille muuttoa läpi aika paljonkin. Päädyimme Acanan Puppy Small Breediin, jota pikkukaveri on napsinut siitä asti, kun kasvattajan antama Royal Canin pussi loppui.

Valitsimme Acanan, koska heidän tuotteensa eivät sisällä geenimuunneltuja aineksia, maissia, vehnää, soijaa, gluteenia, eläinperäisiä sivutuotteita, hormonikäsiteltyä lihaa eikä keinotekoisia maku- tai säilöntäaineita. Toisin sanoen ruoka on varsin luonnollista (liha kelpaisi ihmisravinnoksi, raaka-aineista suuri osa tulee lähituottajilta ja osa on luomua) eikä edes pahan hintaista.

Pikseli syö nappuloita mielellään. Sille ei ole tullut Acanasta vatsavaivoja tai allergisia reaktioita, joten syötämme näitä raksuja Pikselille kunnes se on 11 kuukauden ikäinen. Sen jälkeen suunnitelmissa on aloittaa barffaus.

Pikseli ruokailee tällä hetkellä kolme kertaa päivässä. Aamulla ja illalla annamme nappuloita ja päivällä raakaa naudan jauhelihaa ja vähän nappuloita. Jos Pikselin vatsa vaikuttaa kovalta niin sitten vähän kermaviiliä sekaan. Palkitsemiseen toimii parhaiten nakit tai Coachies-raksut, joita saa ainakin Stokkalta. Raksujenkin ostoperiaatteena oli kaiken ylimääräisen puuttuminen (ei geenimuunneltuja aineksia, vehnää tai gluteenia).

Niin, se ruuanhakuepisodi. Acanaa saa tietojemme mukaan vaan toiselta puolelta kaupunkia, Skanssi-kauppakeskuksen Faunattaresta. Tai onhan täällä jälleenmyyjiäkin, mutta kaupasta sitä saa silloin kun haluaa. Töiden jälkeen ryysin kauppatorilta bussiin ja matkasin Skanssiin, Faunattaresta löysin viimeisen Puppy Small Breed -pussin (tai säkin, ei ollut kuin yksi 7,5 kilon säkki ja sekin rikki) ja sitten äkkiä bussipysäkille. Bussimatkalla takaisin keskustaan alkoi sopivasti sataa, ja keskustasta pyöräilinkin sateessa 2,5 kilsaa kotiin. Mutta nyt on niitä oikeita raksuja taas hetkeksi!

Säkki painaa enemmän kuin koira (paitsi kuvan puolityhjä säkki)

4 Kommenttia to “Mitä Pikseli syö”

 1. Hei,

  hyvän merkin olette valinneet. Pikselin mamma ja Iitukin syövät nyt Acanaa kun löysin suht koht läheltä (Kangasalta) liikkeen, joka sitä myy. Maistuu hyvin täälläkin.

  Terveisiä pikkukaverille! Anneli

 2. Jaana says:

  Kivaa että tekin olette vaihtaneet merkkiä! Meidän graafikkosilmiä miellyttää myös tyylikkäät Acana-pakkaukset verrattuna muihin merkkeihin 😉

 3. Karoliina Andelin says:

  Moi!

  Terveisiä Pikselille! Pikselin isä Tommy asuu meillä täällä Nummenpakalla sijoituskoirana, kaksivuotiaan Ruutin kanssa.

  Meilläkin koirille syötetään Acanaa (ruokitaan poikia sekä raakaruoalla että Acanalla) ja ollaan ostettu sitä Mikko Tepposelta Tmi Pet Servicestä Nousiaisista, sieltä kun saa Turun seudulle ilmaisen kotiinkuljetuksen! Itse tilaan ruoan suoraan työpaikalleni ja kun Mikkokin on töissä ihan tässä keskustassa, niin tämä järjestely on ainakin meillä toiminut todella hyvin. Toimitusaika on sovittavissa ja ruoan saa varmasti kotiin asti. Yleensä kun olemme laittaneet asiasta sähköpostia, on ruoka tuotu seuravana tai sitä seuraavana arkipäivänä, maksaminen hoituu suoraan tilille. Kannattaa kokeilla jos Turun julkisen liikenteen koukerot alkaa jossain vaiheessa väsyttämään…

  t. Karoliina

  ps. jos joskus haluatte tutustua Tommyyn niin voit laittaa meiliä =)

 4. Jaana says:

  Moikka Karoliina! Mukava kuulla kokemus tuosta Pet Servicestä, ehkä pitää joskus itsekin kokeilla tilausta sieltä kun mekin ollaan molemmat keskustassa duunissa.

  Ja todellakin laitetaan sähköpostia, olis mahtavaa kun Pikseli tapaisi iskänsä!

Vastaa