Saunakaveri

Olemme saunoneet Pikselin kanssa nyt kaksi kertaa. Ekalla kerralla katupölyinen Pikseli piti pestä, joten päätimme tutustuttaa sen samalla saunomiseen. Aluksi sitä vähän hermostutti ja se nuoleskeli lauteita, kunnes päätti käydä makuulle rentoutumaan. Tarjoilimme Pikselille kokoajan vettä kiulusta. Sitten kun koira alkoi läähättää, veimme sen suihkuun pesuun. Keitimme pesuaineeksi nesteen pesupähkinöistä. Pikseli antoi pestä ja kuivata itsensä kitisemättä ja riehumatta.

Tänään oltiin uudelleen saunassa. Pikseli oli jo paljon rennompi ja hengaili ylälauteella yllättävänkin pitkään ennen kuin alkoi läähätyttää. Silmät alkoivat jopa luppaisemaan ja haukotutti.

Nyt on aika siirtyä pesuhuoneen puolelle.

3 Kommenttia to “Saunakaveri”

 1. Anni says:

  Meillä oli aikaisemmin sellainen spanieli, jota ei saanut saunasta pois jos sen sinne päästi. Se vaan käänsi kylkeä ja murahteli jos yritti ehdottaa että eikös ois herran aika poistua. Sen terveyttä ajatellen sitä ei voinut päästä sinne kovin usein, eikä kovin kuumaan löylyyn.

  Varmaan vanhan luut kolotti.

 2. Katja says:

  Jos Pikseli siskoonsa tulee niin siinäpä teille oiva saunakaveri 😉 Maisa on tosi innokas saunoja. Makoilee ja kihnuttaa itseään lauteisiin ja saunatekstiileihin jo lämmitys vaiheessa.

 3. Jaana says:

  Tänään oli taas lauantaisauna. Saunan jälkeen Pikseli menee makaamaan kylppärin lattialle lattiakaivon eteen, työntäen kuononsa virtaan. Siinä on hyvä viilentää ja huljuttaa.

Vastaa