Kolmevuotias

02 / tammikuu / 2013 - Jaana

Töttöröö, Pikseli täytti tänään kolme vuotta! Aika on mennyt kuin siivillä, neljännet juoksutkin loppuivat juuri. Onnea myös muille Simpuran M-pennuille, eli Maisalle, Mantalle, Murulle ja Wiljamille!

Ylläolevan upean muotokuvan otti jälleen kerran hoitotäti Susanna Kaapu, jonka työhuonetta Pikseli on käynyt vartioimassa. Ja vaikka tässä blogissa on ollut hiljaista, Pikseli vieraili marraskuussa Mikon blogissa.

Pikseli ja Kamu

28 / lokakuu / 2012 - Jaana

Aikaa on taas hujahtanut viime postauksesta. Tällä kertaa luvassa on kuvia Pikselin ja Kamun pöljäilyistä. Kamu on Pikselin paras kaveri ja meininki on välillä aikamoista, kun Kamu tulee Pikselille yökylään. Molemmat koirat ovat kyllä rauhoittuneet tosi paljon vuosien varrella, mutta kaverukset saavat silti hyvin edelleen innostettua toisensa leikkimään. Tässä otoksessa on kuvia kahdelta vierailulta.

Otoksia töistä

02 / syyskuu / 2012 - Jarkko

Pikseli vierailee välillä Jarkon töissä. Siellä päivä tulee vietettyä pääasiassa nukkuen, leikkien ja leluja purkaen. Työkaveri Mikko otti kamerallaan muutaman hienon otoksen Pikselistä.Mustikkasyöppö

09 / elokuu / 2012 - Jaana

Siskosleikit ja muut kuulumiset

05 / elokuu / 2012 - Jaana

Pikselin sisko Maisa kävi perheineen tsekkaamassa meidän uudet tilukset. Tytöt pelailivat takapihalla palloa auringon paahtaessa täysillä, tässä muutama kuva.

Käytiin Tuorlan open showssakin viettämässä kesäpäivää ja kannustamassa siskoja. Vihdoinkin päästiin, kun homma on jäänyt välistä jo kahtena kesänä tuplabuukkausten takia. Huh huh miten helteinen päivä oli Tuorlassakin.

Helle-Pikseli

Huomenna alkaa työt ja Pikseli joutuu taas viettämään päivät yksin. Ollaan järkätty lomallakin Pikselille muutaman tunnin yksinoloja silloin tällöin, että pysyy sekin tylsyys mielessä. Onneksi pikkukaverin energiataso ei ole korkein mahdollinen, kun mustikkametsälläkin pitää pedata makuupaikka sammaleen sekaan ja mennä makaamaan omenapuun alle kun juttelutuokio naapurin tädin kanssa kestää liian kauan.

Reissu-Pikseli (tai Fudgeli)

15 / heinäkuu / 2012 - Jaana

Holy pose

Käytiin muutaman päivän kesälomareissulla Pohjanmaalla ja Pikseli oli tietysti mukana. Meitä oli viiden hengen porukka ja yövyttiin ystävän vanhemmilla, joten Pikselillä oli tuttua matkaseuraa ja joka päivä ei tarvinut totutella uuteen yöpaikkaan. Sen sijaan yöpymispaikan kahta kissaa piti pitää erittäin tarkasti silmällä, rähistä ja ajaa takaa silloin kun elukat eksyivät samaan tilaan. Kun päivisin kierreltiin eri kaupunkeja (ja etenkin niiden kirppiksiä) ja iltaisin piti vahdata kissoja, oli Pikseli ihan naatti automatkoilla ja öisin.

Paluumatkalla ostettiin suolapähkinä-suklaafudgeja, joita syötiin autossa. Jätettiin epähuomioissamme puolityhjä fudgepussi auton oven lokeroon, kun Pikseli venaili autossa hetken. Kun palattiin autolle, tyhjä fudgepussi oli takapenkillä ja pikkukoira nuoleskeli huuliaan. Oltiin vähän huolestuneita, miten Pikselin vatsa reagoi suolapähkinöihin, suklaaseen JA toffeeseen ja millainen pitkästä paluumatkasta tulisi. Onneksi pikkuinen teräsvatsa ei pettänyt tälläkään kertaa. Pikseli höräisi puolisen litraa vettä eikä ollut moksiskaan, ja takapään tuotoskin oli ihan mallikelpoista seuraavat päivät. Selvittiin siis säikähdyksellä.

Lisää reissukuvia löytyy Uusi muste -blogista.

Pihakoiria treffaamassa

04 / heinäkuu / 2012 - Jaana

Ajeltiin viime viikonloppuna Vahdolle moikkaamaan muita pihakoiria uimisen ja metsälenkin merkeissä. Pikseli jänskäili alussa kun muut haistelivat ja ärisivät sille vähän yhdessä ja erikseen ottaen selvää mikä Pikseli on koiriaan, mutta pikkukaveri rentoutui kun muutkaan eivät kiinnittäneet siihen enää sen suurempaa huomiota.

"Antaudun".

Metsälammen rannalla Pikseli kahlaili vähän ja tyytyi katselemaan todellisten uimamaistereiden menoa. Myös rannassa oli sen verran kova meno, että Pikseli katseli pääosin vähän etäämmältä ja kerjäsi ihmisiltä herkkuja. Välillä alkoi Pikselinkin menojalka vipattaa.

Kamera ei pysy vauhdissa mukana.

Oli tosi kivaa nähdä muita pihiksiä pitkästä aikaa. Pikseli tsemppasi hienosti laumassa, johon se tuli uutena. Nykyinen lähinnä ihmisten kanssa rentoilija muuttui lauman myötä jälleen leikkisäksi toisten koirien kanssa puuhastelijaksi.

Hyvän mielen haaste

24 / kesäkuu / 2012 - Jaana

Saatiin Maikilta hyvän mielen haaste Armi ja Kerttu -pihakoirien blogista. Haasteen tarkoitus on seuraava:

Listaa asioita, jotka tuovat hyvää mieltä. Ihan sekalaisessa järjestyksessä.

Haasteeseen kuuluu jakaa vähintään kymmenen hyvän mielen asiaa (jos saa haasteen uudelleen, niin ainakin viisi lisää). Anna eteenpäin viidelle bloggaajalle. Kerro heille, että ovat saaneet haasteen, sekä mainitse haasteen antaja postauksessasi (linkitä, jos hänen bloginsa on julkinen).

Pikselin hyvän mielen lista on seuraavanlainen, satunnaisessa järjestyksessä:

  1. Yhdessäolo. Pikseli on hengailijakoira, joka viettää mieluiten aikansa meidän kanssamme, kyljessä kiinni. Tosin jos seurassa on joku silittelijä, joka leikittää ja antaa herkkuja, Pikseli vaihtaa kyllä meidät häneen hetkessä.
  2. Veto- ja palloleikit. Parasta on, kun joku jaksaa pelailla.
  3. Herkut. Pikseli ei jaksa nähdä vaivaa luun kanssa jos tarjolla saattaisi olla jotain helpommin syötävää. Pienen koiran surullisella katseella aika usein jotain herkkuja irtoaakin.
  4. Auringonpalvonta. Missä tahansa on aurinkoinen läntti, siinä makaa Pikseli.
  5. Koirakaverit. Pikseli kelpuuttaa yhä harvemmat leikkikavereikseen. Ystävän pitää olla juuri oikeanlainen (ei liian nössö tai liian päällekäyvä, ruttunaamainen tai kova haukkumaan) ja sellainen on Pikselin paras ystävä Kamu. Myös uusi tuttavuus Justiina on kelpuutettu leikkikaveriksi.
  6. Oma piha. Reviirin vahtiminen vaikuttaa olevan mieluinen tehtävä ja heti ovelta voi lähteä juoksemaan ihan täysiä!
  7. Vakkarihoitajat. Pikseli on sen verran iisi kaveri, että hoitajia löytyy aina tarvittaessa. Pikseli ei jää koskaan itkemään meidän perään, kun hoitopaikka on tuttu ja kiva paikka.
  8. Maailman kiltein koira. Pikseli on tosi helppo koirakaveri, koska se ei ole kovapäinen mielenosoittaja, vaan pehmeä ja tottelevainen (tietysti joskus vähän viiveellä).
  9. Sopeutuvainen pikkukaveri. Pikseli sopeutuu tosi hyvin erilaisiin tilanteisiin, kuten kaikenlaisiin kulkuvälineisiin, uusiin paikkoihin ja ihmisiin sekä yksinoloon. Me jännitetään uusia asioita yleensä Pikselin puolesta, mutta Pikseli hoitaa tilanteen lungisti. Myös Pikselin vatsa on erittäin sopeutuvainen eikä oireile uusista ruuista.
  10. Energiamäärältään meille sopiva. Pikseli jaksaa reippailla meidän kanssa luonnossa vaikka kolme tuntia, mutta nukkuu reissun jälkeen kunnon päikkärit. Se ei tarvitse pitkällistä riehutusta tai lenkitystä, mutta jaksaa tarvittaessa tosi hyvin.

Lähetämme haasteen eteenpäin seuraaville blogeille: Uusi Muste, Peppi Poulain, Gotlannissa, Hippu ja Lilli sekä Pari pientä ja iso.

Pallohullu

01 / kesäkuu / 2012 - Jarkko

Saatuaan lahjaksi vanhan fudiksen, Pikseli on löytänyt palloilun ihanuuden. Pikseli juoksee pallon perässä raivokkaasti, retuuttaa sitä ja pukkaa pallon ilmasta kuonollaan. Ja tietenkin pomppii. Kuvan pallo on tosin pikku-rottweiler Wilman, jonka Pikseli omi itselleen vanhemman oikeudella.

Kallavuorella

24 / toukokuu / 2012 - Jaana

Valloitettiin Mynämäen Kallavuori jo kuukausi sitten, mutta postaus jäi vähän jalkoihin. Saatiin paikasta vihje lähiseudulla varttuneelta ystävältä. Paikka oli kyllä kiva ja maisemat hienot! Ei käyty tutkimassa vuorenrinteen luolia, koska törmättiin huipulla käärmeeseen ja alkoi puistattaa.

Pihakoira valloitti vuoren

Mentiin Pikselin kanssa agilitykurssille! Viidestä treenikerrasta kolmas on tänään. Pikseli hiffaa aika nopeasti mitä pitää tehdä, mutta me ollaankin sitten vähän hitaammin oppivia ohjaamisessa. Välillä Pikseli ei siis tiedä oikein mitä pitäisi tehdä, kun mekään ei oikein tiedetä. Esteissä on kyllä paljon pieniä yksityiskohtia muistettavana. Mutta kivaa touhua se on, pääsee ainakin estoistaan kun pitää pöljäillä ja kiinnittää koiran huomio kimeällä kehumisella 😀 Mulla ei polvet oikein tykkää agilitysta, kun en osaa ottaa rauhallisesti siellä kentällä vaan sinkoilen ympäriinsä. Agilitykuvia pitää vähän odotella, mutta niitäkin ilmestyy blogiin jossain vaiheessa!

Etsi kuvasta vuorenvalloittaja