Suolaiset muffinssit

Leivon aika usein keiton kanssa jotain leiväntapaista kyytipojaksi. Leipämuffinssit ovat käteviä, kun taikinan voi sekoittaa vaikka lusikalla ja välttää samalla liian tarttuvaisesta taikinasta vaivaamisesta johtuvan ahdistuksen. Postasin aiemmin leipämuffinssireseptin, ja nyt on vuorossa suolaiset muffinssit Vihreän Langan ohjeella.

4 kpl

2 dl (täysjyvä)vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl soodaa
1/4 tl suolaa
1/4 dl öljyä
2 dl maustamatonta jogurttia (tai jogurttia ja maitoa tai piimää tai soijajogurttia ja kasvismaitoa)

Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Voitele margariinilla ja jauhota 4-6 tukevaa pientä uuninkestävää lasia. Kahvikupit kelpaavat myös. Jos sinulla sattuu olemaan muffinssivuokia, käytä niitä. Paperisia tai silikonisia muffinssivuokia ei tarvitse voidella tai jauhotella, metalliset kannattaa.

Mittaa kulhoon vehnäjauhot, kaurahiutaleet, sooda sekä suola. Sekoita kunnolla. Lisää öljy ja 2 dl nestettä, eli joko maustamatonta jogurttia, jogurtin ja maidon sekoitusta tai piimää. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

Täytä kupit tai vuoat puolilleen. Paista muffinsseja noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat vähän ruskettuneita.

Muffinsseista tuli tosi kuohkeita ja ne kohosivat tosi hyvin! Taikinan sekaan voi lisäillä sattumia maun ja ruokakaapin sisällön mukaan, kuten aurinkotomaatteja, fetaa, yrttejä, siemeniä jne.

2 vastausta artikkeliin “Suolaiset muffinssit”

  1. Riitta kirjoittaa:

    Aaaah, pakko kokeilla fetalla ja ak-tomaateilla…

  2. Jaana kirjoittaa:

    Legendaarinen yhdistelmä toimii varmasti! Itse ajattelin ensi kerralla sekoittaa mukaan kurpitsan- ja unikonsiemeniä.

Jätä vastaus