Soup for hot lovers

Yritän alkaa käyttämään enemmän keittokirjojeni reseptejä ruuanlaitossa, kun testaamattomia juttuja on niin paljon ja turha kirjoja on hyllyssäkään pitää pölyttymässä. Tämänkertainen ohje on yhdestä suokkarikirjastani, Iskuruokaa.

4 annosta

2 paprikaa, vihreä ja punainen
1 suolakurkku
100 g tuorejuustoa
ruoho- tai valkosipulia
1 sipuli
2 rkl oliiviöljyä
1 tölkki tomaattimurskaa
1 tl mustapippuria
2 tl tuoretta tai kuivattua basilikaa
1/2 tl chiliä
3 dl vettä

Leikkaa sipuli, paprikat ja suolakurkku pieniksi kuutioiksi. Öljyn lämmettyä siirrä sipuli- ja paprikapalat kattilaan ja paista niitä kevyesti pari minuuttia. Kaada joukkoon tomaattimurska ja vesi. Hauduta viitisen minuuttia ja iske sitten sekaan mustapippuri, basilika sekä suokakurkut. Anna kiehahtaa, lisää tuorejuusto ja ota kattila pois liedeltä.

Keitosta tuli tosi hyvää. Samaan aikaan tulista, pehmeää ja vähän kirpeääkin. Keittokirjassa sanotaan, että tämä määrä uppoaa helposti kahden rakastavaisen suihin, mutta me vedettiin kahdestaan tätä kaksi päivää, eli juurikin neljä annosta.

6 vastausta artikkeliin “Soup for hot lovers”

 1. hanna kirjoittaa:

  Kuulostaa namilta. minullakin on aina tarkoituksena käyttää enemmän keittokirjoja ruoanlaitossa, jotenkin nykyään niin helposti kaiken inspiraation etsii netistä.

 2. Jaana kirjoittaa:

  Yritin suunnitella heti ensi viikon ruokalistan vain keittokirjoista, mutta saldona oli vain yksi keittokirjaruoka. Mut kyl tää tästä lähtee kehittymään 😉

 3. Anni kirjoittaa:

  Mutta olennaisin tästä ruuasta jäi nyt kertomatta. Toimiko resepti? Niin ku iskuruoka meiningeissä.

  Luin juuri opuksen jossa kerrottiin italialaisen keittiön salaisuuksia ja niillä oli hirvittävästi aineksia millä uskottiin pystyvän vaikuttamaan vaikka mihin. Oli lohturuokaa, viettelyruokaa, eroruokaa, rohkeusruokaa. Sellaisia olis kiva osata tehdä. Vähän niin kuin taikoja. 😉

 4. Jaana kirjoittaa:

  Keitto toimi niin kuin pitkän parisuhteen arkiruokana on tarkoituskin, eli maistui molemmille ja tultiin kylläisiksi 😀 Eroruoka kuulostaa kyllä kiinnostavalta, se on varmaan jotain puhdistavaa tai vaihtoehtoisesti kitkerää.

 5. lynx kirjoittaa:

  Tää oli ihan tajuttoman hyvää! Heitin mukaan myös kaapin pohjilla olleen vuohenjuustopalasen jämät sekä yhden tuorechilin. Sopi tosi hyvin. Nam nam.

 6. Jaana kirjoittaa:

  Vaikken itse vuohenjuustosta oikein tykkääkään, mutta tässä keitossa se saattaisi hivellä jopa minun makuhermojani. Ehkä totuttelen siihen haisuliin tällä keitolla!

Jätä vastaus