Raparperimehua

Vihdoinkin takaisin kotona ja etenkin omassa keittiössä! Kahden ja puolen viikon reissailu oli huippua, mutta niin on myös pääsy takaisin kotiin kokkaamaan. Matkalta kotiin tuodut ja viikoksi jääkaappiin dumpatut raparperit piti vihdoin käsitellä johonkin muotoon. Fiskarsin Vanha Meijeri -kahvilan ja reissusta kirpparilta ostetun Gourmet-lehden innoittamana päätin tehdä raparperimehua. Sain ennen matkaa eräältä ystävältä todella hyvänkuuloisen raparperimehun ohjeen, mutta tällä kertaa päädyin hyvin paljon pelkistetympään versioon kun raparperimehujano oli kova eikä mehumaijaa lähettyvillä. Tämä ohje on siis tuplasatsi Suomen Kuvalehden Gourmet-lehdestä (2/05).

n. 2 1/2 l

2 l raparperinpaloja
2 l vettä
2-4 dl sokeria (itse laitoin 2 1/2 dl)

Keitä raparperinpalat pehmeiksi vedessä. Siivilöi mehu ja lisää sokeri. Kun käytät juomaa janojuomana, laimenna mehu vajaaseen puoleen ja lisää siihen jäitä sekä tuoretta minttua.

raparperi1

Mehusta tuli vaaleanpunaiseen vivahtavan oranssia ja tosi hyvää! Alkuperäisestä satsista olisi tullut mielestäni liian vähän mehua, joten suosittelen tätä tuplasatsia. Hoidin siivilöinnin kaatamalla mehun kattilasta toiseen pienisihtisen lävikön läpi ja painelemalla lävikön raparperimössöstä suurimmat mehut mukaan. Olisi ollut kiva käyttää lasisia pulloja säilöntään, mutta niitä ei ollut puhtaana ja korkillisina. Muovipulloista tuli kuitenkin ihan söpöt Nanny Stillin suunnittelemilla Hetiketeillä viimeisteltynä.

raparperi2

3 vastausta artikkeliin “Raparperimehua”

 1. Kati kirjoittaa:

  Kuulinkin, että kun jättää kuoret raparpereihin ni tulee punaisempaa mehua. Mulla on kaapissa sellaista haalean ”persikanväristä” mehusta.

 2. Jaana kirjoittaa:

  ^ Ai sitä herkkumehua, jonka reseptin annoit? Siitä sun ohjeesta puuttui muuten raparperin määrä 😉

 3. Kati kirjoittaa:

  Juur sitä;)

  Raparperin määrällä ei ole niin väliä, kannattaa katsoa sitä kuinka paljon mehua tulee. Litraa kohden korkeintaan 500g sokeria ja määrästä voi vähentää oman maun mukaan jos haluaa.

Jätä vastaus