Punajuurenlehti-sienikääryleet

Sain haltuuni uuden satsin punajuurenlehtiä. Kasvimaalta keittiöön -blogin kääryleet jäivät alitajuntaan jo silloin, kun viimeksi päädyin punajuurenlehti-pinaattipiiraan tekoon. Tällä kertaa ehdottomasti kääryleitä ja täyte oman maun ja kaappien sisällön mukaan!

isoja punajuurenlehtiä
n. 150 g sieniä (itse käytin suppilovahveroita)
voita tai öljyä paistamiseen
1/2 dl bulguria (+ reilu desi keittämiseen)
1 (kevät)sipuli
2 valkosipulinkynttä
1/2 dl murskattuja cashewpähkinöitä
1 prk (120 g) smetanaa
1/2 sitruunan mehu
reilusti persiljaa
mustapippuria
suolaa
1 dl vettä
2 rkl valkoviiniä

Valitse mahdollisimman isoja punajuuren lehtiä, pese ne hyvin ja katkaise varsi. Keitä runsaassa vedessä hetki, niin että väri syvenee ja lehdet pehmenevät. Kaada lävikköön ja levitä hiukan viilenneet lehdet varovasti isolle lautaselle.

Keitä bulgur kypsäksi ja siirrä syrjään jäähtymään. Silppua sipulit ja sienet sekä murskaa pähkinät. Kippaa ensin sienet pannulle ja kun niistä on haihtunut nestettä, lisää sipulisilppu ja pähkinärouhe. Lisää seuraavaksi smetana, sitruunamehu ja mausteet. Hauduttele täytettä hetki ja kaada sekaan keitetty bulgur.

Aseta lehti tasaiselle alustalle ruotipuoli ylöspäin. Aseta lehden päälle iso lusikallinen täytettä ja kääri kääryleeksi. Taita lehden reunat käärylettä kääriessäsi sisään, näin täyte ei pääse valumaan ulos. Paista kääryleitä pannulla voissa 2-3 minuuttia molemmin puolin, kunnes ne ovat saaneet väriä. Kaada pannulle 1 dl vettä ja 2 rkl valkoviiniä. Hauduta kääryleitä noin 10 minuuttia.

Kuvassa kääryleet pannulla ennen kuumennusta. Paistamisen ja hauduttelun jälkeen väri ei olut enää noin nätti ja selkeä. Kääryleistä tuli tosi hyviä, punajuurenlehdet pysyivät hyvin ehjinä, vaikka vaikuttivat ohuemmilta kuin esimerkiksi viinilehdet. Makukin oli oikein jees ja kääryleet keräsivät kehut ruokavierailta. Tarjoilin kääryleet hieman jäähtyneinä, toimivat varmasti sekä kylminä että kuumina.

Jätä vastaus