Pähkinäinen pastakastike

Olen napannut Appelsiineja ja hunajaa -blogin Black & White nuudeliannoksen talteen jo jonkin aikaa sitten ja nyt resepti pääsi vihdoin kokeiluun. Resepti muistuttaa ilahduttavan paljon pähkinäinen paprikadippi -reseptiä, johon olen törmännyt useammassa yhteydessä ja postannut sen itsekin nimellä paras dippi. Päätin tehdä nuudeliannoksen kastikkeen pastan kanssa, kun spagettivarastomme on ruokapiirin tilauksesta pullollaan.

3 annosta

2 dl cashewpähkinöitä
2 tl oliiviöljyä
2 rkl oluthiivahiutaleita
2 valkosipulin kynsi
suolaa
vettä
(4 aurinkokuivattua tomaattia)

Pastakastiketta varten pähkinöitä liotetaan ensin noin tunnin ajan. Laita pastavesi kiehumaan ja valmista kastike pastan poristessa. Jauha liotetut pähkinät pienessä vesimäärässä, jotta niistä muodostuu tahna. Lisää joukkoon valkosipuli, öljy, suola, oluthiivahiutaleet, aurinkotomaatit jos käytät niitä ja sen verran vettä, että saadaan tasainen paksuhko kastike. Kastike kaadetaan pastan päälle ja sekoitetaan.

pahkinapastakastike

Kastikkeesta tuli ihanan kermaista, jätin koostumuksen varsin paksuksi. Maku oli mielestä ehkä vähän liiankin pähkinäinen, mutta poikaystävä nyökytteli erittäin tyytyväisenä. Napsin annosten päälle vähän sitruunatimjamia, joka piristi ja kevensi kastikkeen makua. Ehkä puristus lime- tai sitruunamehua toimisi myös terävöittäjänä. Käytimme ylijääneen kastikkeen levitteenä leivän päällä.

Jätä vastaus