Huippu kaalilaatikko

Olen ollut pienestä saakka sitä mieltä, että kaali haisee ja maistuu karsealle, enkä ole muuttanut mieltäni aikuisiälläkään. Ehkä parin vuoden sisällä kaali-inhoni on laimentunut pieniin kaalikokeiluihin, joissa kaalin haju ja maku yritetään taltuttaa esimerkiksi mausteilla. Lähiruoka-fiilistelyn myötä olen päättänyt antaa kaalille hurmausmahdollisuuden omana itsenään, ja kaalilaatikko veikin eilen jalat alta! Tämä resepti on peräisin ystävältäni, joka hehkutti tehneensä törkeän hyvää kaalilaatikkoa aiemmin tällä viikolla. Resepti kuulosti iisiltä ja mehevältä, ja sitä se olikin, tässä tulee!

1/2 – vajaa 1 kaalikerä
3 dl kuivaa soijarouhetta
1 dl kuivia punaisia linssejä
1 sipuli
5 dl kaurakermaa
1 rkl meiramia
mustapippuria (pyöräytin myllystä 20 kääntöä)
suolaa (laitoin reilun teelusikallisen, kaksi olisi ollut nappivalinta)

Suikaloi kaali ja pilko sipuli. Kuullota silppuja ja soijarouhetta öljyssä tai voissa pannussa tai kattilassa, yhdessä tai erikseen. Jos on pieni astia niin tee homma parissa erässä.

Sekoita kaali-sipuli-soijarouheseokseen huuhdellut punaiset linssit, mausteet ja kaada päälle kaurakerma. Lykkää laatikko uuniin ja kypsennä 175-200 asteessa tunnin verran. Älä paista liikaa, ettei laatikko kuivu.

kaalilaatikko

Annoin laatikon muhia puuhellan uunissa reilun tunnin ja tervehdin ilolla maistamislusikan kanssa uutta suosikkiani. Laatikko oli sopivan kosteaa muttei valuvaa ja maut olivat muhineet taivaallisiksi. Väriä saanut rapea mutta ohut kuori kruunasi maut. Nyt ymmärrän miksi äiti halusi välttämättä syödä kaalilaatikkoa ja -kääryleitä tehden minulle ja siskolle makaronilaatikkoa. Nyrpistelevät kersat eivät tienneet vielä mitään paremmasta.

Jätä vastaus