Hamppuvoi

Lisää hamppua ja Härkäpapua sarvista -ohjeita! Tällä kertaa iisi ja melko pikainen levite, jota syötiin jo Karjalassa 1800-luvulla. Kirja suosittelee levitettä leivänpäälisen lisäksi myös pyöryköiden, keittojen ja hienon palsternakka-ituraasteen kaveriksi.

2 dl hampunsiemeniä
3/4 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 1/4 dl vettä
vajaa 1/2 tl suolaa

Paahda siemeniä kuivalla paistinpannulla, kunnes siemenet alkavat tuoksua ja saavat väriä. Kaada paahtuneet siemenet blenderiin tai sauvasekoittimelle sopivaan astiaan ja hienonna ainekset sekaisin. Voit lisätä veden määrää, jos haluat kevyempää voita.

hamppuvoi

Tahna ei ehkä ole kaikkein herkullisimman näköistä, mutta ihanan pähkinäinen aromi huumasi ruisleivän päällä. Härkäpapua sarvista -kirjassa vinkattiin myös yrtti- ja valkosipulihamppuvoista. Molemmat valmistetaan kuten hamppuvoi yllä, mutta yrttiseen lisätään lopuksi tuoreita (n. 1 dl) tai (hieman) kuivattuja yrttejä, kuten basilikaa ja persiljaa tai salviaa. Valkosipuliseen versioon lisätään lopuksi 2-4 murskattua valkosipulin kynttä.

2 vastausta artikkeliin “Hamppuvoi”

  1. Maikku Majaika kirjoittaa:

    Vitsi miten ihania hamppujuttuja ja kauniita kuvia. Pakko kokeilla tätä, ja pihvejä kans. Söin Helsingissä Vegemestassa hamppupihvihampparin ja olen siitä asti miettinyt, miten sen herkun kotona tekisin!

  2. Jaana kirjoittaa:

    Kiitti kommentista Maikku! Ja hyvä kun samalla nostit hamppuvoin esiin, alkoikin tehdä mieli sitä pitkästä aikaa. Kannattaa ajaa siemeniä blenderillä jonkin aikaa, että voista tulisi mahdollisimman hienojakoista. Vähemmän hampunkuoria hampaissa 😉

Jätä vastaus