Halloumi-munakoisopasta

Lauantaina oli maalauspäivä, mutta ei silti tilattu pitsoja kaaoksen keskelle, koska jääkaapissa oli niin paljon ihania raaka-aineita. Olen himoinnut öljyistä pastaa jo muutaman päivän, ja lauantaisesta setistä tulikin melko monivaiheinen vääntö, arkena ei ehkä jaksaisi panostaa.

2 annosta

pieni munakoiso
2 pienehköä tomaattia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
puolikas halloumi
kourallinen tuoretta pinaattia
mustapippuria
spagettia kahdelle

Leikkaa munakoiso paksuiksi kiekoiksi, jotta ne on helpompi paistaa. Voitele kiekot oliiviöljyllä ja ripottele päälle suolaa. Anna koisokiekkojen itkeä rauhassa ja pilko sillä välin tomaatit, sipuli, valkosipuli ja halloumi. Laita spagettivesi kiehumaan ja lisää spagetit porisevaan kattilaan.

Kuumenna hieman oliviöljyä pannussa ja asettele munakoisokiekot pannulle voideltu pinta ylöspäin (näin öljyä riittää molemmille puolille eikä munakoiso ryystä kaikkea sisäänsä). Paista molemmin puolin parisen minuuttia, ei tarvitse ruskistaa. Nosta kiekot lautaselle jäähtymään ja kippaa pannulle pilkottu halloumi. Ruskista palasia molemmin puolin ja nostele nekin sitten sivuun. Seuraavaksi pannulle pääsevät pilkottu tomaatti, sipuli ja valkosipuli. Freesaa niitä hetki ja kaada sekaan munakoisokiekoista pilkotut kuutiot, ruskistettu halloumi ja silputtu pinaatti.

Sekoittele pannusatsia hetken aikaa mutta älä anna pinaatin lötkistyä liikaa. Kun pasta on kypsää, kaada vesi pois ja lisää sekaan kunnon tömpsy oliiviöljyä. Seuraavaksi onkin makuasia että kippaako pannun sisällön kattilaan pastan sekaan vai laittaako spagetin kippoon ja lisää sattumat päälle. Itse teen jälkimmäisen tavan mukaan, jotta kattilanpohjalle ei jäisi kaikki herkut.

halloumi-munakoisopasta

Ruoka oli tietysti järkyttävän hyvää, koska nämä raaka-aineet eivät petä. En lisännyt suolaa enää erikseen kun sitä meni munakoisokiekkoihin ja halloumi on (ihanan) suolaista.

Jätä vastaus