Ensimmäinen luomupiiritilaus

Otin jo kesällä selvää Turun luomupiireistä, joiden kautta tällainen tavallinen pulliainen voisi tilata luomutuotteita ilman suuria liittymismaksuja tai suuria velvollisuuksia. Otin yhteyttä Maailmankauppa Aamutähteen, jonka luomupiiristä olin lukenut netistä. Sain jonkin ajan päästä sähköpostiini tyhjenävän FAQ:n kysymyksiini ja päätin tehdä tilauksen. Aikataulusyistä homma venyi lokakuulle (tilaus tehdään tiettynä päivänä kuukaudesta ja noudetaan tiettynä päivnä, jotka eivät sopineet aikatauluuni enkä halunnut vaivata ystäviäni).

Tilaus tehdään Aamutähdessä, jossa on tukun ja lähialueen tuottajan valikoimat listattuna. Vertailin ennen tilaamistani eri nettikauppojen hintoja kotona, jotta tietäisin tuotteiden hintatason. Paikan päällä ystävällinen työntekijä neuvoi miten hommat hoidetaan, jonka jälkeen täyttelimme poikaystävän kanssa tilauskaavaketta innoissamme. Hinnat olivat kohdillaan ja valikoima huikea! Useampaa erilaista luomulihaa, kasviksia, tukusta mitä vaan voi kuvitella luomuna. Olin himmaillut kuivaruokien ostoa jo jonkin aikaa tätä varten, joten tilauksestamme tuli aika iso ja arvokas.

Seuraavalla viikolla menimme noutamaan tilauksemme. Olimme varustaneet molempiin fillareihin korit ja ottaneet muutaman kangaskassin ja pari reppua mukaan. Tilauksia jakanut jamppa sanoi heti kättelyssä, että olimme tilanneet väärällä tavalla, ja tilauksestamme oli tullut vain kolmasosa. Tilasimme pari pakettia per tuote tukkupakkauksen sijaan (12 kpl), koska meitä neuvonut työntekijä sanoi, että se on ok parin varmistuksen jälkeenkin. Yritin selittää, että teimme kuten meitä oli neuvottu, mutta ei auttanut. Joku vierestä sanoi, että hekin ovat ensikertalaisia ja heidänkin tilaus meni väärin. Maksoin pikkutilaukseni ja pyöräilin raivosta kihisten kotiin.

Kotona laskin ostoksemme ja huomasin, että meiltä oli laskutettu liikaa. Piti oikein nukkua yön yli ennen kuin lähetin sähköpostia perään, muuten olisin kirjoittanut tosi tulikivenkatkuisen viestin. Viikon päästä viestiini tuli ystävällinen vastaus ilmeisesti samalta tilausten jakaja-jampalta, joka oli vaikuttanut töykeältä hakiessamme kamojamme. Hän pahoitteli, että meitä oli neuvottu tilatessa väärin. Heidän päässään oli ollut kommunikaatiokatkos, jonka johdosta ensikertalaisia oli neuvottu tilatessa väärin ja jakotilausuudessa oli ollut hämminkiä. Oman tilaukseni summa oli myös inhimillinen virhe yhteenlaskussa. Sain ylimääräisenä veloitetun summan seuraavalla viikolla tililleni.

Jos en olisi saanut asiallista vastausta ylimääräistä laskutusta koskevaan sähköpostiini, olisi koko tilauksesta jäänyt tosi huono fiilis, enkä olisi tilannut enää ikinä uudelleen. Koska ekan tilauksen ja kaiken häsläyksen loppu oli onnellinen, aion tilata joskus toistenkin. Saamiini tuotteisiin olen erittäin tyytyväinen! Luomu-lampaanjauheliha oli järkyttävän hyvää, perunat, sipulit ja porkkanat myös, samoin tukun spagetti ja punaiset linssit. Linssit, pavut ja muut kuivajutut tulee varmaan ostettua jatkossakin muualta kun suuret tilausmäärät eivät houkuttele, mutta lähitilan tuottajan tuotteet ja niiden määrät olivat erittäin passeleita. Ehkä ensi kuussa uudestaan.

Jätä vastaus