Sitruksinen kesäkurpitsahillo

Tein jouluna lähipiirille taas hilloa lahjaksi. Nappasin tämävuotisen ohjeen Yhteishyvä-lehdestä joskus viime vuoden puolella. Resepi löytyy myös Ruokamaailmasta.

Noin 2 litraa valmista hilloa

1 kg omenoita
1 kg kesäkurpitsaa
2 dl vettä
1 sitruuna
1 appelsiini
1 rkl raastettua inkivääriä
9 dl hillosokeria

Kuori omenat. Paloittele ne ja kesäkurpitsat pieniksi paloiksi kattilaan. Pese sitruuna ja appelsiini huolellisesti ja purista niiden mehu ja raasta kuori kattilaan. Kuori ja raasta inkivääri joukkoon. Lisää vesi. Keitä miedolla lämmöllä noin 20 min. Lisää hillosokeri ja  keitä edelleen noin 15 min usein sekoitellen.

Hillo on valmista, kun se alkaa soseutua. Kuori vaahto tarvittaessa. Täytä pestyt ja kuumennetut tölkit täyteen ja sulje ilmatiiviisti. Säilytä hillo viileässä.

Sitruksinen kesäkurpitsahillo

Kuten edelliselläkin hillonkeittokerralla, meinasin taas hajota liian liruun hilloon, joka ei millään meinannut saostua. Keittelin hilloa roimasti yliaikaa ja päätin lopulta luovuttaa ja purkittaa seoksen. Hillopurkkien jäähdyttyä siirsin ne jääkaappiin. Seuraavana aamuna purkeista löytyi juuri sopivan kiinteää ja tosi hyvää hilloa! Nautin oman osuuteni puuron kanssa, ystävä söi hillonsa paahtoleivän päällä. Tämä hillo sopisi myös lettujen kera tai johonkin suolaiseen ruokaan lisättynä.

Yksi vastaus artikkeliin “Sitruksinen kesäkurpitsahillo”

  1. Marja ja Juha kirjoittaa:

    Ihanaaa!

Jätä vastaus