Freesi kesäkurpitsapitsa

Pitsaan tulee yleensä laitettua joko kaikkea mitä kaapista löytyy tai sitten aina ne samat. Päätin etsiä tällä kertaa täyte-inspistä Kevyttä hyvää ja tulista hyvää -keittokirjasta. Reseptin tomaatittomuus ja juustottomuus hämmensivät, joten oli pakko koklata!

Pellillinen valmista pitsaa

Pohja
15 g hiivaa
1 1/2 dl haaleaa vettä
1/2 dl öljyä
1/2 tl suolaa
3 dl (täysjyvä)vehnäjauhoja

Täyte
2 dl ranskankermaa
1 iso kesäkurpitsa
2 valkosipulinkynttä
50 g pinjansiemeniä
suolaa, pippuria
(lisäsin vielä sitruunalla maustettua oliiviöljyä ja juustoraasteen jämän pitsan päälle)

Liota hiiva haaleaan veteen. Lisää öljy, suola ja jauhot ja vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota 30 minuuttia. Kauli uunipellin muotoiseksi. Taivuta reunoja hieman ylöspäin ja pistele pohja.

Levitä ranskankerma pitsapohjalle. Murskaa valkosipuli ja ripottele myös pohjalle. Vuole kesäkurpitsasta pituussuunnassa ohuita lastuja juustohöylällä ja leikkaa suikaleiksi pituussuunnassa. Levitä suikaleet pitsapohjalle. Ripottele päälle pinjansiemeniä ja mausteita. Kypsennä 10-15 minuuttia 200-asteisessa uunissa.

Olin ohittanut kesäkurpitsalastujen leikkaamisen suikaleiksi reseptissä, joka vähän harmittaa jälkeenpäin. Suikaleet olisivat varmaan olleet rapsakampia kuin lastut. Kaiken kaikkiaan pitsa oli jännä elämys, sellainen brunssille leivottavan leipäsen tyyppinen. Suosittelen sitruunan lisäämistä, se teki pitsasta entistä freesimmän!

2 vastausta artikkeliin “Freesi kesäkurpitsapitsa”

  1. minna kirjoittaa:

    Elssasissa ja etelä-Saksassa, Reinin laakosossa ylipäätään, tarjotaan tämän tyyppistä pzzaa suolapalana ja kevyenä lounaana: flammkuchen. Täytteet ovat aika pelkistettyjä, aina ranskankermaa ja lisäksi jotain: juustoa, parsa-aikaan tietysti parsaa, kinkkua, mitä sattuu löytymään :) Ja kyytipojaksi tietysti pirskahteleva Riezling-valkkari! Itse pääsin makuun Baden Badenissa…

  2. Jaana kirjoittaa:

    Kiinnostavaa kuulla ruuan alkuperästä, kiitti minna!

Jätä vastaus