Köpiksen keittiöostokset

Pitkästä aikaa! Olen potenut huonoa omatuntoa hiljaisuudesta Köpiksen matkan jälkeen, mutta uuden perheenjäsenen, eli pikkukoiran, tutustuttaminen meihin ja uuteen kotiin on pitänyt kiireisenä. Myös roskapostit ja etenkin roskaposteja ehkäisevä ohjelma ovat aiheuttaneet päänvaivaa, kun 5000 roskapostia piti poistaa tietokannasta ja roskapostiohjelma on blokannut kuvien lisäämisen postauksiin. Tässä joka tapauksessa ensimmäinen Köpis-postaus ostoksista, kirjoitan toisella kertaa hyvistä ruokapaikoista.

Köpis on ihana luomuparatiisi. Luomusupermarketteja ja pieniä luomuputiikkeja löytyy useampi. Vierailtiin luomusupermarket Egefeldissä ja löydettiin vahingossa myös pienempi ruokakauppa Vesterbrosta, jossa hotellimme sijaitsi (First Hotel Vesterbro, suosittelen, tosi monipuolinen aamupala ja hyvä sijainti!). En valitettavasti muista tämän kaupan nimeä tai osoitetta tarkemmin. Ostettiin molemmista vain karkkeja, kun kaikkea muuta oli tässä vaiheessa jo niin paljon.

Vesterbrosta löytyi myös todella siisti välimerellinen kauppa Oliviers & Co, jossa myydään oliiviöljystä valmistettuja kosmetiikkatuotteita, oliiveja ja erilaisia ruuanlaittoon liittyviä juttuja (oliiviöljyjä, tahnoja, pastaa, krutonkeja jne). Kassaneiti oli tosi ystävällinen ja asiantunteva, ehkä kaupan omistaja. Ostin hunajalla ja inkiväärillä maustettua valkoviinietikkaa ja sitruunalla maustettua oliiviöljyä, joista molemmista sai maistiaiset. Ai niin ja sinappia!

Monessa mestassa myytiin myös Lakrids-lakuja, joita löytyi montaa eri makua. Purkit oli tosi hienoja, ja kun Dansk Design Centerissä sai maistaa kaikkia, ostettiin sieltä (tylsästi) normi- ja salmiakkilakuja. Myös mm. habanero-lakuja ja suklaalla päällystettyjä lakuja olisi löytynyt valikoimasta.

Sinappia, oliiviöljyä ja viinietikkaa Oliviers & Co:sta, lakua Dansk Design Centeristä sekä Ga-Jol -pastilleja lentokentältä

Käytiin tavallisessa marketissakin, jonka luomuvalikoima saa suomalaisen marketin luomutuotteet näyttämään lähinnä harrastelijoiden näpertelyltä. Urtekramin tuotteissa oli mukavasti myös suomenkieliset pakkausselosteet. Kaikkea kivaa löytyi, Köpiksessä normikaupassakaan ei siis tarvitse tyytyä kovin moneen luomuttomaan tuotteeseen.

Notre Dame on keittiötavarahamsterin paratiisi. Vähän kuin Tiimari, mutta tuhat kertaa parempi! Neulottuja tiskirättejä oli kaikissa väreissä, samoin keittiöpyyheitä, erilaisia koukkuja ja säilytyskoreja. Ostin pari rättiä ja pyyhettä, jauhokauhan (joka herätti nostalgiset fiilikset entisestä duunistani herkkukaupassa), koukkuja ja pari maustepurkkia.

Myös ihanaa keramiikkaa tarttui mukaan, kuten matkoilta yleensä. Löysin pienen Priip-keramikkakaupan alepöydästä täydellisen teepannun ja pienen astian ”valkoiset keramiikka-matkamuistot maailmalta”-hyllyymme. Molemmat ovat Lars Rankin tuotteita, joihin ihastuin. Priipin omistaja, jolla oli samalla työtilat liikkeen takahuoneessa, kertoi, että keramiikka on tällä hetkellä tosi suosittua Tanskassa.

Lars Rankin täydellinen teepannu Priipistä

Yksityiskohdat pannun sisältä

Suuret tavaratalot eivät oikein sytyttäneet, mutta Illums Bolighus teki kyllä vaikutuksen laajuudellaan niin neliöissä kuin valikoimassa. Kaikkea ihanaa jäi ostamattakin ja hienoja paikkoja käymättä. Ensi kerralla sitten!

4 vastausta artikkeliin “Köpiksen keittiöostokset”

 1. Pau kirjoittaa:

  Mä olen vihrein maan asukas varsinkin tosta teekannusta.

 2. Jaana kirjoittaa:

  Syytä ollakin 8)

 3. Ropelli kirjoittaa:

  Hei mä kuolen nälkään kun luen tätä ihanaa blogias! Eilinen pitkä automatka menikin sitten sun tekemiä herkkuja lukiessa, että kiitos viihdykkeestä :-)

  Tässä on muuten yksi kaverin pitämä ruokablogi http://rollit4.blogspot.com/
  Hän tekee ihania ruokia ja leipomuksia kaikista hauskoista jutuista, mihin mä en ole vielä perehtynyt muutakuin lukemalla teidän kahden blogia. Tuolta Kaisun blogista löytyy ihania terveellisiä ja enimmäkseen kasvispainotteisia jutskia, kaikki herkut on pyritty tekeen välttämällä valkoisia jauhoja ja sokeria jne. Kätsiä juttuja!

  Tuli vaan mieleen toi kun olette molemmat niin näppäriä ja kiinnostuneita tekeen ruokia :-)

 4. Jaana kirjoittaa:

  Kiva että viihdyt Herkkuruuan parissa Ropelli, ja kiitti paljon hyvästä blogivinkkauksesta, vaikuttaa tosi lupaavalta! Ite en ole mikään kummoinen paakari, mutta tuolla näyttää olevan niin monta hyvää leivontareseptiä että pakko ottaa kokeiluun.

Jätä vastaus