Raakasuklaa ilman kookosöljyä

Päätin kokeilla tehdä raakasuklaata ilman kookosöljyä, kun pöydän toisessa päässä ruokaileva ei pidä kookoksen mausta. Suurimmassa osassa netin raakasuklaa-resepteistä tuntuu olevan kookosöljyä, mutta lopulta löysin Luomuttajat-foorumilta sovellettavan reseptin.

2 dl kaakaovoita
1 dl kaakaojauhetta
juoksevaa hunajaa tai agave-siirappia maun mukaan makeutukseen
1-2 dl mieleisiä sattumia, esim. pähkinöitä, hampunsiemeniä, kuivattuja hedelmiä tai marjoja
mausteita maun mukaan, esim. inkivääriä, chiliä, kaakaota, kardemummaa, mustapippuria
ripaus hyvää suolaa

Kippaa kaakaovoi ja -jauhe kippoon ja sulata vesihauteessa. Hämmennä seos tasaiseksi massaksi. Lisää sattumat sekaan, sekoita ja mausta. Kaada suklaamassa laakeaan vatiin tai muotteihin (esim. jääpalamuotit) ja anna jähmettyä pakastimessa puolisen tuntia. Säilytä suklaita jääkaapissa jos et syö heti kaikkea.

raakasuklaa_ilman_kookosoljya

Lisäsin omaan versiooni hampunsiemeniä ja maustoin inkiväärillä, pomeranssikuorijauheella ja chilillä. Muotteina oli pienen pieniä silikoni-muffinssivuokia. Koostumuksesta tuli tosi hyvä, ei liian ”hikoileva” ja sopivan kova. Kookoksettomuus kirvoitti kehut jo ekasta haukatusta palasesta. Maustamisessa oma suosikkiyhdistelmä on vielä vähän hakusessa, minttu-uute kiinnostaa.

Jätä vastaus