Säilytyspurkit uusiksi

Löysin pari kuukautta sitten Varpunen-blogin, joka on täynnä ihania kuvia ja loistavia tuunailuvinkkejä. Itseäni kiinnostaa tietysti keittiöhommat ja etenkin säilytys, koska oma keittiö tursuaa kokoajan kasvavia aarrekasoja ja kokeiltavia raaka-aineita. Hullun hommaa -postauksessa (kuulostaa lupaavalta) Suki tuunasi säilyke-lasipurkeista kauniimpia säilyttimiä, joista innostuin.

Laitoin lasipurkit kuumaan veteen likoamaan, jolloin etiketit lähtivät kätevästi irti. Haettuani sprayn askartelukaupasta painuin tietty into piukassa ulos spreijaamaan. Samalla alkoi  sataa lunta, joten nostin alustan kansineen katoksen alle, jolloin spray lähti valumaan ja nyt juuri kesällä maalatuissa rappusissamme on nolo musta sprayraita… Pitää maalata piiloon kun ilmat ovat suotuisammat maalaamiselle, naapurit saavat siihen asti ihailla söhellystäni.

Rappusten töhrimisen lisäksi lumisade pilasi kannet ja jouduin hinkkaamaan maalit kynsilakanpoistoaineella pois. Seuraavan maalikerroksen tajusin mennä maalaamaan kellariin. Jätin kannet kuivumaan rauhassa muutaman päivän kyläilyreissun ajaksi ja palattuani kannet olivat juuri passelit!

valmiit_purkit

Tadaa! En askarrellut purkkeihin etikettejä, olen enemmän maalarinteippimäen naisia. Purkeista tuli hienot, pitää tehdä joskus uusi satsi. Naapurisovun nimissä seuraavalla kerralla pystytän pajani suoraan kellariin.

Jätä vastaus