Siitakesienikeitto

TAAS keittoa! Tällaista se on nopeaa ja kevyttä arkiruokaa kokkaavan blogissa. Yritän laajentaa repertuaaria vähän ”itämaisempiin” keittoihin, ja tämä resepti on juuri sellainen. Ohje on Tuija Ruuskan mainiosta Kasviskeittiö-kirjasta, jonka lainasin kirjastosta ja aion uusia lainan niin monta kertaa kun pystyn! Kirjassa on ihan älyttömän hyvänkuuloisia reseptejä.

4 annosta

n. 10 cm:n pala purjoa
2 porkkanaa
100 g siitakesieniä
1-2 rkl raastettua inkivääriä
2 rkl öljyä
1 limepuunlehti (laitoin 2 kuivattua kaffir-limelehteä) tai pala sitruunaruohoa
1 l vettä
1/2-3/4 dl soijakastiketta
3 rkl sitruunamehua
1 dl tuoretta persiljaa tai korianteria
(1 rkl maizenaa pieneen vesitilkkaan sekoitettuna)

Viipaloi purjo ja porkkanat ja lohko sienet neljään osaan. Ruskista purjoa ja sieniä öljyssä muutama minuutti. Lisää inkivääri, porkkanat ja limepuunlehdet tai sitruunaruohon palat. Hauduta hetki, lisää vesi ja keitä noin 10 minuuttia. Lisää sitruunamehu ja soijakastike. Hauduta vielä kymmenisen minuuttia, ripottele päälle tuoreet yrtit ja lisää suolaa tarvittaessa. Suurusta keittoa hiukan halutessasi.

siitakesienikeitto

Keitosta tuli miellyttävän sitruksista, joka oli loistoyhdistelmä soijakastikkeen suolaisuuden kanssa. Tämä keitto menee ehdottomasti vakkarilistalle!

Jätä vastaus