Hapankaali-sipulipiiras

Työystävä kehui maasta taivaisiin syömäänsä Hesarin hapankaali-sipulipiirasta. Maistoin viimeksi hapankaalia 2001 herkkukaupan takahuoneessa, jossa omistaja tutustutti työharjoittelijaa uudenlaisiin makuihin (opin mm. teenjuonnin, 19-vuoden kypsässä iässä, päästen lapsuuden teetraumoista). Hapankaali on ollut jälleen mielessä jo jonkin aikaa, joten päätin koklata piirasta.

Pohja:
100 g voita tai margariinia
2 dl sämpyläjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kylmää vettä

Täyte:
2 dl hapankaalia
2 sipulia
1 rkl öljyä tai margariinia
2 dl kermaviiliä
2 munaa
1 tl vehnäjauhoja
noin 1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria

Sekoita pehmeän voin joukkoon jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille ja pane vuoka jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen.

Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulisilppua rasvassa, kunnes se on hiukan pehmennyt. Huuhdo tai kiehauta hapankaali, jos haluat siitä miedompaa. Itse keitin vettä ja annoin hapankaalin liota siinä kymmenisen minuuttia, jonka jälkeen painelin kaalin lävikössä kuivaksi. Sekoita hapankaali ja sipuli ja levitä vuokaan taikinapohjalle. Sekoita munat ja vehnäjauho kermaviiliin ja mausta kevyesti. Kaada kermaviili-munaseos vuokaan.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia.

hapankaali-sipulipiiras

Piiras oli tosi hyvää, kuten itsetehdyt piiraat tuppaavat aina olemaan. Ensi kerralla ajattelin lykätä hapankaalin suoraan piiraspohjalle, koska maku oli mielestäni tällä kertaa ehkä vähän liian mieto. Kermaviili-sörssö sen sijaan oli tosi jees ja plussaa juustoraasteettomuudesta reseptille (ei sitä aina tarvita)!

Löysin muuten lisää kiinnostavia hapankaali-reseptejä headisu-blogista!

Jätä vastaus