Porokeitto

Olen haaveillut tästä keitosta siitä lähtien kun äiti teki tätä vajaa vuosi sitten talkooruuaksi. Pyysin reseptin, muokkasin sen omiin ruokamieltymyksiini sopivaksi ja tässä se on eteenpäin jaettavaksi.

4 annosta

2 rkl voita
1 sipuli
240-350 g poronkäristystä (itse käytin Lapin Lihan 240 g pakastelaatikollisen)
2 tl suolaa
5-6 perunaa
8 dl vettä
pari kasvisliemikuutiota (tai samassa suhteessa jauhetta)
pala palsternakkaa ja pari porkkanaa
2 dl kermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
10 kokonaista mustapippuria
persiljaa keiton pinnalle
(basilikaa ja lipstikkaa)

Sulata poronkäristystä tiukasti suljetussa pussissa vesihauteessa sen verran, että liha pehmenee ja voit kuutioida sen (tai kuutioi jäinen liha jos käsivoimat riittää). Silppua sipuli ja kuullota poroa ja sipulia pannulla. Lisää suola.

Kuori ja pilko perunat, palsternakka ja porkkanat. Laita juurekset kiehumaan. Lisää poro ja sipuli sekä kasvisliemikuutiot (tai -jauhe), tuorejuusto ja mausteet. Anna porista ainakin puolisen tuntia (tai vaikka kaksi tuntia jos aikaa on). Lisää lopuksi kerma ja anna keiton kiehahtaa. Silppua keiton pinnalle persiljaa.

porokeitto

Tämä keitto on ehdottomasti yksi lempiliharuuistani. Parasta keitossa on ihananmakuinen liemi, voisin vetää pelkkää lientä vaikka litran kerralla.

Jätä vastaus