Bataattikeitto á la St. Lucia ja porkkanarieskat

Ostin vihdoin kirjankaupan vakkari-hiplattavani, Marianne Kiskolan ja Sanna Miettusen Tofukeittokirjan. Tosi herkullisen kuuloisia reseptejä! Aluksi päätin kokeilla paria keittoreseptiä, joihin tulee pehmeää tofua, jotta oppisin käyttämään sitä kokkailuissani.

4 annosta

2 pientä tai 1 iso bataatti
1 sipuli
1 rkl raastettua inkivääriä
2 rkl ruokaöljyä
1/2 tl chilijauhetta (tai chiliä jossain muussa muodossa)
1 tl curryjauhetta
1 pkt pehmeää tofua
1 prk (400 g) kookosmaitoa
5 dl kasvislientä
1 limetin mehu
2 tl suolaa

Kuori ja kuutioi bataatti, hienonna sipuli ja raasta inkivääri. Keitä bataatit kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Kuullota pannulla öljyssä hienonnettu sipuli ja mausteet.

Kun bataatit ovat kypsiä, kaada vesi pois ja lisää kattilaan sipulit, inkivääriraaste ja tofu. Soseuta koko hoito sauvasekoittimella. Lisää kookosmaito, kasvisliemi ja limetin mehu. Sekoita joko kauhalla tai surauta vielä pari kertaa sauvasekoittimella.

bataattikeitto_tofu

Alkuperäiseen reseptiin kuului vielä korianteriöljy (1 ruukku tuoretta korianteria ja 1/2 dl ruokaöljyä monitoimikoneessa hienonnettuna), jota valutettiin keiton päälle. Pitää kokeilla sitten kun on taas tuoreiden yrttien aika.

En tykkää tofun mausta, joten olin epäileväinen keiton maun suhteen, johon lisätään paketillinen pehmeää tofua. Keitosta tuli kuitenkin tosi hyvää! Inkiväärin ja limen liitto on täydellinen. Tein keiton kaveriksi Tapaninpäivältä jääneestä porkkanaraasteesta porkkanarieskoja speltti-perunarieskojen reseptillä (lisäsin vain lirauksen vettä sekaan).

porkkanarieskat

Lopputulos oli rapsakampi kun nestettäkin oli vähemmän kuin perunarieskoissa. Toivottavasti pystyn pitämään näppini erossa ylijääneestä rieskasesta ja vedän saman setin huomenna päivälliseksi.

Jätä vastaus