Istanbulin lempijuomat

Istanbul-kaipuu ei hellitä, mutta onneksi ikävää voi tasata itsetehdyillä versioilla esimerkiksi lempijuomista. Tässä kolme lempparia Istanbulin matkalta.

ayranpurkki
Jugurtista, vedestä ja suolasta valmistettu Ayran viilentää helteellä ja tulista ruokaa syödessä. Kuvan purkkiversiossa ei ole ihanaa vaahtoa, joka syntyy, kun ainekset vatkataan sekaisin.

turkish_lemonade
Turkkilainen limu, eli Turkish lemonade eli Limonata oli ehdoton lemppari, jonka tilasin melkein joka kahvilassa ja ravintolassa. Kuvan versiossa päälimmäisenä on taivaallinen basilikavaahto.

turkkilainentee
Tulppaanin muotoisista laseista tarjoiltava turkkilainen tee (kavereiden kesken kaniinin veri) on melko vahvaa, maustamatonta mustaa teetä. Tätäkin tuli siemailtua päivittäin.

Ayran

Paksua jugurttia ja vettä samassa suhteessa (esim. 2 dl + 2 dl jos juomat tekee kahdelle)
ripaus suolaa

Vatkaa jugurtti ja vesi rivakasti sekaisin tai pyöräytä hetki blenderissä. Sekoita mukaan ripaus suolaa. Jos juoma ei vaahtoudu, laita se hetkeksi jääkaappiin, jossa vaahto alkaa muodostua.

Limonata

n. 1/2 ruukkua tuoretta minttua (reilu puska)
4 keskikokoista sitruunaa
n. 3 1/2 dl kylmää vettä
n. 1 dl sokeria
jäitä
mintunlehtiä ja sitruunalohkoja juoman pinnalle

Napsi minttupuskasta lehtiä noin desimitallinen. Huuhdo lehdet ja kippaa blenderiin. Purista sekaan sitruunoista mehut ja lisää sokeri. Pyöräytä aineksia hetki ja kaada siivilän läpi kannuun. Painele kaikki mehut irti minttu-sitruunamössöstä. Kaada samaan kannuun kylmää vettä ja sekoita. Tarkista maku. Jos on liian makeaa niin lisää vettä. Koristele juoma mintunlehdillä, sitruunalohkoilla ja viilennä jääpaloilla.

Toivottavasti kohtaamme taas ensi vuonna, Istanbul.

Jätä vastaus