Kurpitsansiemensämpylät

Etsiskelin sopivaa sämpyläreseptiä, johon ei tulisi vehnäjauhoja ja voisin kipata taikinaan jämä-kauramaidon. Kurpitsansiemeniä teki myös mieli, ne maistuvat huippuhyviltä sämpylöissä, joten kokeiluun pääsi Chocochilin kurpitsansiemensämpylät. Itse lisäsin taikinaan desin verran kurpitsansiemeniä.

12 isoa sämpylää

11-13 dl 3-viljan sämpyläjauhoja (käytin itse hiivaleipäjauhoja)
1 1/2 tl suolaa
1 pkt kuivahiivaa
5 dl kauramaitoa
1/2 dl öljyä
1 dl kurpitsansiemeniä (+ jonkin verran sämpylöiden pinnalle)

Sekoita suola, kuivahiiva ja kurpitsansiemenet noin 6 dl jauhoja. Lämmitä kauramaito kädenlämpöiseksi ja lisää se öljyn kanssa jauhoihin. Alusta taikinaan loputkin jauhoista ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa puolisen tuntia.

Pyörittele taikinasta sämpylöitä ja painele pinnalle kurpitsansiemeniä. Anna jälleen kohota. Paista sämpylöitä 225 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes sämpylöiden pinta on kauniin värinen.

kurpitsansiemensampylat

Sämpylöistä tuli tosi pehmoisia palleroisia. Sämpyläjauhoista leivotut leipäset olisivat olleet varmaan rouskuvampia, mutta kaapin sisältö ratkaisi jauhot. Kaiken kaikkiaan oivallisia keiton kavereita tuli!

Jätä vastaus