Helppo smoothie

Teen välillä smoothien jugurtin tilalle aamiaiselle, koska smoothie on mielestäni parempaa ja sokerin määrää voi säädellä itse.

2 pientä tai yksi reilu lasillinen

1 banaani
1 dl maustamatonta jugurttia
1 dl hedelmiä tai marjoja maun mukaan
1 rkl leseitä, esim. vehnä
(ripaus sokeria)
(ripaus kardemummaa)

Paloittele banaani ja hedelmät (marjoja ei tarvitse paloitella erikseen) ja laita ne blenderiin tai astiaan, jossa aiot soseuttaa smoothien sauvasekoittimella. Lisää joukkoon jugurtti, leseet, sokeri ja kardemumma. Soseuta seos kuohkeaksi, kaada lasiin ja nauti.

helppo smoothie

Jauhoin kuvan omenasmoothien päälle suklaa-sokeria myllystä. Omena on yksi lempimakuni smoothiessa, samoin päärynä. Sitrushedelmiä käyttäessä kannattaa huomioida, että koostumuksesta tulee juoksevampaa. Itse lisään joukkoon aina kardemummaa, koska silloin en tarvitse välttämättä ollenkaan sokeria makeuttamaan smoothien. Seuraavaksi ajattelin kokeilla lisätä smoothien sekaan mustikkajauhetta.

Vadelmasmoothie

Tämän kuvan smoothie on pakastevadelmista. Marjat voisi kaiketi soseuttaa jäisinäkin, mutta itse sulatin marjoja hieman ennen soseutusta.

mustikka-boysenmarjasmoothie

Tämä on mustikka-boysenmarjasmoothie. Laitoin banskun ja (soija)jugurtin sekaan pakasteboysenmarjoja, mustikkajauhetta, tuoretta minttua, pellavarouhetta, auringonkukansiemeniä ja kardemummaa. Törkyhyvää!

Jätä vastaus