Kaakao-pähkinä-kardemummamuffinssit

Tarkoituksena oli leipoa jotain vegaanista jälkiruuaksi ja ajauduin etsimään inspiraatiota jälleen kerran Eläinoikeusfoorumilta. Muffinssit ovat aina hyvä vaihtoehto ja tällä kertaa päätin jättää ainaisen suklaan pois ja käyttää lempimaustettani, kardemummaa.

Noin 18 muffinssia

150 g margariinia
3 dl sokeria
4 rkl soijajauhoja
8 rkl vettä
2 dl kaura- tai soijamaitoa
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
3 rlk kaakaojauhetta
n. 3/4 dl hasselpähkinäraouhetta
n. 1/2 rkl kardemummaa

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Sekoita soijajauho ja vesi keskenään ”lietteeksi” ja sotke se kevyesti rasva-sokerivaahdon sekaan. Sekoita kuivat aineet keskenään (kaakaojauhe siivilän läpi). Lisää rasva-sokeri-soijajauhoseokseen kuivat aineet ja maito vuorotellen ja sekoita tasaiseksi.

Annostele taikina muffinssivuokiin ja paista 225 asteessa n. 15-20 min. Itse paistoin muffinssit silikoni-muffinssivuoassa ja sain 18 muffinssia.

kaakao-pähkinä-kardemummamuffinssit

Jouduin lähtemään kiireessä heti leipomisen jälkeen kotoa ja jätin muffinssit jäähtymään pellille. Kotiin palattuani muffinssit olivat hieman kovettuneet, ehkä ne olisivat peittämällä pysyneet pehmeämpinä. Maku oli joka tapauksessa hyvä ja koostumus miellyttävä eikä liian mureneva tai tiivis.

Jätä vastaus