Kanttarellirisotto

Pakastimen tyhjennysoperaation myötä päätin tehdä sienirisottoa. Löysin kaksi pussia kanttarelleja ja yhden pussin suppilovahveroita, joten kanttarellit voittivat. Soveltamani ohje on Soppakellarin suppilovahverorisotto, alunperin Jamie Oliverin Alaston kokki-kirjasta löydetty resepti.

4-6 annosta

n. 7dl kasvislientä
oliiviöljyä
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
400 g risottoriisiä
2 1/2 dl valkoviiniä
70 g voita
85-100 g vastaraastettua parmesania
suolaa ja mustapippuria
n. 200 g kanttarelleja

Lämmitä iso kasari tai kattila. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Paista sipulisilppua miedolla lämmöllä oliiviöljyssä muutama minuutti. Kun sipulit ovat pehmenneet, lisää riisi ja nosta lämpöä. Kääntele riisiä kokoajan varovasti kun se alkaa kypsyä. Riisi muuttuu muutaman minuutin kuluttua lasimaiseksi.

Lisää joukkoon loraus viiniä kokoajan hämmentäen. Kun alkoholi on imeytynyt riisiin, lorauta joukkoon kuumaa kasvislientä. Lisää sienet. Laske lämpöä tarvittaessa niin, että liemi ei kiehu liiaksi. Lisää nestettä (viiniä ja lientä) loraus kerrallaan koko ajan sekoittaen. Anna nesteen imeytyä riisiin ennen kuin lisäät seuraavan annoksen.

Jatka nesteen lisäämistä kunnes riisi on pehmeää, mutta kuitenkin pureskeltaessa vielä napakkaa. Nosta kasari/kattila liedeltä, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää voi ja parmesanraaste varovasti sekoittaen. Nauti risotto mahdollisimman pian, jolloin se on koostumukseltaan miellyttävän kosteaa.

Kanttarellirisotto

Risotosta tuli juuri sellaista kosteaa puuroa kuin pitikin. Olisin kaivannut joukkoon vielä jotain yrittiä antamaan lisämakua, mutten keksinyt mikä yrtti sopisi kanttarellin kanssa. Ei huvittanut käyttää ainakaan persiljaa tällä kertaa. Ruokaa tuli niin iso satsi että syömme tätä ainakin kaksi päivää kahdestaan.

Jätä vastaus