Sushi

Olen syönyt sushia muutaman kerran parin kuukauden sisällä, mutta edelleen teki mieli popsia makirullia. Mieliteoista teoiksi siis, kaapistakin löytyi sitä sun tätä raaka-ainetta valmiiksi.

n. 20 makirullaa

3 sushi nori-merilevämattoa
n. 2 dl sushi- tai Pirkan puuroriisiä
n. 3 dl vettä
tilkka riisiviinietikkaa riisin maustamiseen

Täytteet:
tofua
kurkkua
porkkanaa
avokadoa
munakasta

Tarjoiluun:
soijakastiketta
wasabitahnaa

Kaada riisi ja vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä riisiä hiljalleen kannen alla noin 25 minuuttia. Sekoita riisiä muutaman kerran, mutta anna sen myös rauhassa kökkööntyä. Kun riisi on kypsynyt, kaada se kulhoon jäähtymään ja mausta riisiviinietikalla.

Leikkaa kurkusta, tofusta, kuoritusta porkkanasta ja avokadosta suikaleita. Valmista munakas paistamalla kaksi rikottua kananmunaa pannulla. Mausta riisiviinietikalla ja kääri munakkaasta rulla. Leikkaa rullasta ohuita suikaleita.

Sushin rullaamisohjeita on netti täynnä, tässä yksi hyvin havainnollistettu esimerkki. Itse laitoin riisiä vain puoliväliin norimattoa. Kun rullat on rullattu, anna niiden vetäytyä itsekseen hetki, jolloin merilevä pehmenee.

Leikkaa rullat terävällä veitsellä, kasta jokaisen leikkuun jälkeen veistä vedessä, jotta riisi ei tartu veitseen. Nostele leikatut sushipalat tarjoiluastiaan. Laita halutessasi jääkaappiin ”tekeytymään” vaikka tunniksi. Tarjoile makirullien seurana soijakastiketta ja wasabia.

Sushi

Sushin rullaamista pidetään vaativana, mutta omasta mielestäni rullaaminen antaa varsin paljon anteeksi. Kuten kuvasta näkyy, omat rullani ovat ihan kivan timmejä, mitä nyt täyte on aika reunassa. Sushin vääntäminen oli kuitenkin ihan tuskaa. Asetin levämaton välillä pitkittäin enkä poikittain eteeni ja rullasin, rullista tuli liian löysiä, täytteet pursuilivat miten sattuu… Epätoivo vaihtui kuitenkin tyytyväisyydeksi kun leikkasin rullat pienen vetäytymishetken (tarvitsin itsekin pienen nollauksen sohvalla) jälkeen ja makirullat olivat ihan söpöjä. Kärsivällisyyttä siis muidenkin keittiöihin!

Jätä vastaus