Porkkanaletut

Ja taas lettupäivä, tällä kertaa vuorossa porkkanaletut. Ohje on Aura Liimataisen kirjasta Parasta kotiruokaa.

Noin 27 lettua

5 dl maitoa
2 kananmunaa
1 dl sämpyläjauhoja (itse käytin grahamjauhoja)
1 1/2 dl vehnäjauhoja (itse käytin spelttijauhoja)
2 rkl öljyä
1 tl suolaa
1/2 tl paprikajauhetta
ripaus valkopippuria
2 dl porkkanaraastetta
margariinia tai voita paistamiseen

Sekoita kierrevatkaimella kulhossa maito ja munat. Lisää muut aineet ja anna taikinan turvota puolisen tuntia. Paista taikinasta lettuja lettupannulla tai isoja ohukaisia tavallisella paistinpannulla.

Korvaan yleensä suolaisissa lettutaikinoissa osan jauhoista soijajauholla, jotta lettujen ravintoarvo nousee. Tällä kertaa kuitenkin unohdin, mutta tämä pikkumoka ei tietenkään vaikuttanut hyvään makuelämykseen.

Jätä vastaus