Kesäkurpitsakeitto

Söin kesällä roadtripillä ensimmäistä kertaa kesäkurpitsakeittoa, jota yritin tänään toisintaa, varsin hyvällä menestyksellä! Tsekkasin vähän mallipohjaa netistä ja Maku-lehden nettisivujen hieno kesäkurpitsakeitto vaikutti sopivalta muunneltavaksi.

4 annosta

1 iso sipuli
1 valkosipulinkynsi
25 g voita
1 rkl vehnäjauhoja
5 dl vettä
1 1/2 rkl kuivattua lipstikkaa
noin 400 g kesäkurpitsaa paloina
1 1/2 dl kermaa
1/2 dl valkoviiniä
ripaus sokeria
mustapippuria
suolaa

Hienonna sipuli sekä valkosipuli ja kuullota ne voissa kattilassa. Mittaa joukkoon vehnäjauhot ja kääntele hetki. Lisää vesi, lipstikka ja pilkottu kesäkurpitsa. Keitä kurpitsapalat pehmeiksi ja soseuta keitto.

Kaada mukaan kerma ja valkkari. Anna keiton kiehua pari minuuttia. Ohenna vedellä jos keitto vaikuttaa liian paksulta. Lisää ripaus sokeria, mustapippuria sekä suolaa maun mukaan.

kesakurpitsakeitto
Keitosta tuli ihanan pehmeän makuista ja keitonhimo kasvoi joka lusikallisella. Tällä keitolla rakastuin lipstikkaan kesällä ja oma versio oli vähintään yhtä hyvää!

2 vastausta artikkeliin “Kesäkurpitsakeitto”

  1. Paul Fogelberg kirjoittaa:

    Valmistin keiton melko tarkkaan reseptin mukaan, mutta en ollut tyytyväinen. Itse asiassa tämä on huonoin kaikista kokeilemistani resepteista. Keitto maistui pliisulta, siitä puuttui täyteläisyys. En tiedä, mikä oli pielessä.

  2. Jaana kirjoittaa:

    Kiitos Paul kommentista ja harmi ettei keitto maistunut. Tsekkasin ohjeen läpi enkä oikein osaa sanoa missä kohtaa valmistus voisi mennä helposti pieleen. Keitosta ei omasta mielestäni tule kovin kermaista tai paksua, pidän sen samettisuudesta ja keveydestä verrattuna esimerkiksi joihinkin paksuihin kasvissose- ja sienikeittoihin.

    Mitä makuun tulee, niin olen alkanut pitää entistä enemmän yksinkertaisista ja tuoreista mauista, jollainen tämän reseptin keittokin mielestäni on. Vaikka mausteita on vain muutama, niin en kyllä nuukaile niissä, vaan mustapippuria yleensä 10 kierrosta myllystä ja ainakin teelusikallinen suolaa. Liian vähäisestä maustamisesta tulee valju vaikutelma, joskin liian runsas maustaminen peittää ruuan maut aika tehokkaasti. Oma keskitieni on yksinkertainen, mutta tarpeeksi suolainen.

Jätä vastaus