Halloumi-salviapasta

Salvia on tällä hetkellä lempimausteeni, sen pehmeä aromi vie jalat alta. Perjantainen sudennälkä velvoitti tekemään jotain nopeaa ja hyvää, joten päätin varioida kesällä ostamastani Kesän makuja yrteistä -kirjan rapeaksi paistettua salviaa pastan kera -reseptiä. Halloumia teki mieli, ja se sopi makunsa ja helppoutensa takia reseptiin täydellisesti.

2 annosta

spagettia tai tuorepastaa kahdelle
1 reilu nippu salviaa
50 g voita tai margariinia
n. 150 g halloumia
suolaa ja mustapippuria

Laita spagettikattila porisemaan ja valmista sillä aikaa salvia ja halloumi. Kuumenna voi pannussa. Paista siinä salviaa muutaman minuutin ajan. Nosta salvianlehdet talouspaperille kuivumaan. Lisää pannulle salvian tilalle viipaloitu halloumi ja paista kullanruskeksi molemmin puolin.

Kun spagetti on kiehunut ja valutettu, kippaa paistetut halloumit voineen päivineen spagettikattilaan ja lisää rapeat salvialehdet. Sekoita ainekset ja tarjoile.

halloumi-salviapasta1

Kuva ei ole kovin edustava, mutta ruoka oli aivan järjettömän hyvää, pääsi ehdottomasti top 10:ni! Onneksi ruokaa oli vain yksi annos per henkilö, koska olisin voinut itse syödä vaikka kattilallisen. Salvian maku tarttui hyvin halloumeihin ja pastaan, kun halloumit paistettiin samassa rasvassa ja rasva kipattiin spagetin sekaan. Söimme pastan kanssa vihreää salaattia.

5 vastausta artikkeliin “Halloumi-salviapasta”

 1. hanna kirjoittaa:

  Oo nam, oon ihan höpönä kaiken maailman pastoihin ja salviaa tulee käytettyä ihan liian vähän. Menee siis hehkutuksesi ansiosta ehdottomasti kokeilulistalle!

  Eksyin muuten blogiisi ensimmäistä kertaa, mutta merkkasin sen suosikiksi blogilistalla jotta löydän uudestaankin. Vallan mainiota huttua ja juttua täällä :)

 2. Jaana kirjoittaa:

  Kiitti kehuista hanna :) Kävin ihailemassa sinun blogisi herkkuja myös, mahtavaa settiä! Niin että todellakin lisäsin suosikkeihin. Kivaa löytää uutta inspiraatiota!

 3. Mikko kirjoittaa:

  Tein just oman satsin ja tää on ihan parasta! NAM!

 4. Anne Manne kirjoittaa:

  Haluaisin kovasti kokeilla, mutta itse en ainakaan ole salviaa kaupassa nähnyt. Siis muuta kuin purkissa :(

 5. Jaana kirjoittaa:

  Tylsä homma Anne Manne ettei tuoretta salviaa ole osunut kohdallesi. Koklaa jonkun toisen kaupan hevi-osastoa tai kysy kaupastasi voisivatko he hommata tuoretta salviaa valikoimaansa. Tai sitten voit koklata tehdä tätä jollain toisella yrtillä, vaikka en kyllä tiedä miten toiset yrtit reagoivat pannulla tiristämiseen.

Jätä vastaus