Basilikatahna

Tämä pestomainen tahna on helppo päräyttää kun kaipaa leivänpäällystä nopeasti. Eniten aikaa menee kun kaivelee sauvasekoittimen teristä möhnät pois, mutta ei sekään ole paha homma. Reseptin määrät ovat tosi mielivaltaisia, eli perustuntumalla tällä pohjareseptillä.

ruukku tuoretta basilikaa
kourallinen cashewpähkinöitä tai pinjansiemeniä
1 valkosipulinkynsi
reilu 1/2 dl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
(puolisen desiä aurinkotomaatteja)
(liraus sitruunamehua)

Laita kaikki ainekset blenderiin tai surauta sauvasekoittimella karkeaksi raasteeksi korkeareunaisessa kulhossa ettei tahnaa lennä seinille. Jos setti vaikuttaa liian paksulta ohenna öljyllä (tai vedellä, jos et tykkää kovin öljyisestä tahnasta).

basilikatahna

Tahna maistui oikein hyvin vaalean leivän kanssa, miksei tummankin. Sitä voi syöttää hyvillä mielin vegaaneillekin kun tässä tahnassa ei ole juustoa kuten normi-pestossa. Herkkua, joka säilyy useamman päivän jääkaapissa tiiviissä astiassa.

Jätä vastaus