Linssikeitto

Eräs ystävä kysyi, että löytyykö Herkkuruuasta joku hyvä linssikeittoresepti. Kookos-linssikeitto toki löytyy, samoin sitruuna-linssikeitto. Koska itselleni tuli kysymyksestä himo linssikeittoon, päätin tehdä uuden linssikeittovariaation vaikka niille, joilta ei löydy tuoretta pinaattia tai ei tykkää kookosmaidosta. Reseptin loppuosan kaikkia mausteita ei välttämättä tarvita ja niitä voi korvata omilla suosikeillaan.

4 annosta

2 dl punaisia linssejä
1 sipuli
1 porkkana
1 peruna
1 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
1 rkl tomaattisosetta
1/2 tl suolaa
mustapippuria
1/2 sitruunan mehu
1/2 dl valkkaria
loraus valkoviinietikkaa
muutama lehti minttua
chiliä maun mukaan

Huuhtele linssit kylmällä vedellä. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori porkkana ja peruna ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi, murenna joukkoon kasvisliemikuutiot, lisää joukkoon linssit ja kasvikset. Keitä puolisen tuntia.

Soseuta ainekset sauvasekoittimella. Lisää tomaattisose. Jos keitto tuntuu liian paksulta, lisää hieman vettä. Mausta keitto, tarkista maku ja nosta kattila pöytään.

linssikeitto

Linssikeitto on hyvä ja halpa perusmättö, jonka tämänkertaisesta variaatiosta tuli mukavan hapokasta, kiitos valkkarin ja valkoviinietikan. Päälle ripottelin kuorimattomia seesaminsiemeniä.

Jätä vastaus