Lipstikkainen porkkanakeitto

Nyt kun olen löytänyt lipstikan, piti löytää myös ensimmäinen resepti, jossa pääsen lipstikkaa hyödyntämään. Toki yrittiä voi lisätä mihin vaan, mutta halusin testata samalla uuden keittokirjani reseptiä. Tämän keiton ohje on siis muunnos Monika Ahlbergin Kesän makuja yrteistä -kirjasta.

3 annosta

50 g voita
4 rkl tuoretta lipstikkaa tai 2 rkl kuivattua
1 sipuli
2 perunaa
1/2 kg porkkanoita
8 dl kasvislientä
1/2 dl valkoviiniä
suolaa ja mustapippuria

Sulata voi lipstikan kanssa kasarissa tai laakeassa kattilassa. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja viipaloi perunat ja porkkanat. Kumoa kasvikset kattilaan ja anna hautua kannen alla 10 minuuttia. Sekoita silloin tällöin pohjaanpalamisen estämiseksi. Kaada joukkoon kasvisliemi ja hauduta keittoa noin 15-20 minuuttia tai kunnes porkkanat ja perunat ovat miltei pehmeitä.

Soseuta keitto sileäksi sauvasekoittimella. Kuumenna uudelleen ja mausta valkkarilla, suolalla ja mustapippurilla.

porkkanakeitto

Keitto oli hienostuneemman makuista kuin aiemmat sosekeittovääntöni. Porkkana toi makeutta, valkkari hapokkuutta ja lipstikka jotain uutta ja kuvitelmissani ranskalaista 8)

Jätä vastaus