Lipstikkaa!

Kuten Suomi-roadtrip -postauksessa kerroin, maistoin ensimmäistä kertaa lipstikkaa ja sain sitä pussillisen kotiin kannettuna. Onneksi osa oli jo valmiiksi kuivattua, joten jos oma kuivausoperaatio epäonnistuu, on edes vähän lipstikkaa talven varalle. Luin netistä kuivausvinkkejä ja suurin osa kokemuksista koski kuivumaan ripustamista, joten päätin kokeilla sitä. Ystäväni äiti, joka lähetti yrtit, kuivaa itse lipstikkansa uunissa, mutta halusin itse kokeilla jotain vähemmän energiaa kuluttavaa.

lipstikka

Jaoin yritit saunavihdan näköisiksi lipstikkakimpuiksi ja ripustin kellarin kattoon. Viimeistään viikon päästä riivin (toivottavasti) kuivat lehdet tiiviiseen, mieluiten tummaan, lasipurkkiin ja alan tutustuttaa myös lipstikasta eli liperistä tietämättömät ystäväni tähän hienostuneeseen makuun. Lipstikkaahan sanotaan lihaliemiyrtiksi, koska siinä on samantyyppistä makua (selleri, palsternakka, purjo) kuin lihaliemikuutiossa. Yrtilä voi siis korvata liemikuution ja sitä kannattaa lisätä jo ruuan kypsentämisen alkuvaiheessa.

Pahoittelut muuten, että blogi on ollut niin juoma-, matka- ja säilöntäkeskeinen viime aikoina! Leivoin eilen hirssistä leipää ja tein lipstikkaista porkkanakeittoa, ja myöhemmin tällä viikolla valmistan punajuuririsottoa, joten perinteisiä reseptipostauksia on tulossa lähitulevaisuudessa. Huomenna käväisen leipomassa karjalanpiirakoita karjalaisseurassa, postaan tästäkin myöhemmin!

Jätä vastaus