Porkkanahillo

Päätin tehdä ystävilleni joululahjaksi jotain ei-niin-yleistä hilloa, ja netissä pyöriessäni löysin Eläinoikeusfoorumilta porkkanahillon reseptin, joka vaikutti edulliselta ja helpolta.

Noin 1 1/2 litraa valmista hilloa

800 g porkkanoita
2 kirpeää omena
vettä
3 dl hillosokeria
2 tl omenaviinietikkaa

Kuori ja paloittele porkkanat ja omenat. Laita porkkana- ja omenanpalat kattilaan ja lisää vettä niin, että ne peittyvät juuri ja juuri. Keitä noin 20 minuuttia, kunnes porkkanat ja omenat ovat pehmenneet. Soseuta seos tasaiseksi ja lisää sitten hyytelösokeri. Keitä miedohkolla lämmöllä silloin tällöin sekoitellen, kunnes hillo on halutun paksuista. Lisää lopuksi omenaviinietikka.

Porkkanahillo

Hillosta tuli hyvänmakuista, mutta liian laihaa, vaikka keittelin sitä ihan hyvän aikaa. Mokailin purkituksen kanssa hieman, kun keittelin purkkien kansia liian kauan enkä saanut kaikista purkeista liikaa ilmaa pois. Pitää siis ohjeistaa ystäviä käyttämään hillot melko pian.

Jätä vastaus