Ihana Fiskars, ihanin Vanha Meijeri

Kävin eilen Fiskarsissa ensimmäistä kertaa. Paikka oli niin mieletön, että tekisi mieli jo takaisin! Matka Turusta Fiskarsiin taittui junalla ja bussilla, ei yhtään vaivalloinen yhdistelmä kun aikataulut menivät yksiin eikä tarvinut lapsia pitkiä välimatkoja pysäkiltä toiselle.

Käppäilimme jo yhdeltätoista Suutarinmäessä sijaitsevaan Vanhan Meijerin kahvilaan, joka osoittautui yhdeksi parhaimmista ja söpöimmistä kahviloista joissa olen käynyt.

meijeri

Halusimme jotain sämpylämeininkiä, ja kahvilanpitäjä lupasi tehdä meille pesto-mozzarellasämpylät (4 euroa/kpl). Kylmäkaapista silmiin osui itsetehdyn näköinen raparperi-sitruunamehu, jota oli saatava juomaksi (yhdestä pullosta riitti kahdelle, pullon hinta 2,50 euroa). Tunnelma oli verkkainen ja kodikas ja sämpylät  juuri sellaisia kun pitääkin, eli runsaasti mozzarellaa eikä mikään valkoista ja kliinistä pullasämpylää.

meijeri_poyta

Tarjolla oli myös todella hyvännäköisiä makeita leivonnaisia ja huippuhomma, että luomu- ja semiluomuvaihtoehtoja löytyi runsaasti! Keitto & salaattipöytä näytti myös taivaalliselta, mutta kello oli vasta niin vähän ettemme viitsineet syödä vielä kunnon lounasta. Kuistilla oli myös herneitä ja mansikoita myynnissä, myös luomumansikoita lähitilalta hintaan 6 euroa/litra. Peittoaa kaupan vitosen hintaisen 0,25 litran säälittävän rasian. Taemmassa huoneessa oli myös pieni puoti, josta ostimme Ruotsissa käsintehtyjä karkkeja.

meijeri_yksityskohta

Kannattaa ehdottomasti käydä Vanhassa Meijerissä Fiskars-vierailun yhteydessä. Toinen hyvä ruokakohde on Ravintola Kuparipaja, jossa nautimme päivälliseksi loistavaa Caesarsalaattia ja savustettua lohta. En muista olenko koskaan aiemmin lähettänyt kokille kehuja tarjoilijan kautta, mutta tällä kertaa terveiset lähtivät keittiöön. Salaatissa ei ollut mitään liikaa ja maut olivat todella kohdallaan.

Jätä vastaus