Mansikat pakkaseen!

Tänä kesänä päätin olla viime kesää skarpimpi ja a) ostaa mansikoita torilta pakastimeen kun satokausi on parhaimmillaan b) ostaa niitä tällä kertaa tarpeeksi. Mukaan lähti 10 kiloa Polka-mansikkaa vajaalla 40 eurolla ja ruokakaupasta 15 pakasterasiaa vanhojen risojen ja kannettomien tilalle.

mansikkaa

Pikkupakastin on nyt ääriään myöten täynnä, kun innostuin pakastaan myös siemensämpylöitä ja vispipuuroa (jonka koostumus muuttuu ällön irtonaiseksi sulattaessa, auttaisikohan tähän veden lisääminen, sekoittuuko se puuroon enää?) Pitänee harkita kellarin Vähävirtasen, eli pystypakastimen käynnistämistä, mutta yritän venyttää ylimääräisen energian kulutusta siihen asti, kunnes pakastimeen tulisi muutakin sisältöä. Toisaalta, tuskin pikkupakastimen ahtaminen täpötäyteen on kovin energiatehokasta…

Suosittelen kyllä lämpimästi mansikoihin investointia satokaudella, koska talvella kaupan pakastealtaasta ostetut mansikat tulevat puolta kalliimmiksi, kertoo Työtehoseura. Itsepoimitut (ja kasvatetut) luomumansikat olisivat tietysti se paras juttu, mutta kuljetus mansikkapelloille tai tarjonta kaupungissa eivät aina ole parhaat mahdolliset. Tässä kuitenkin vielä linkki listaan kotimaisista luomumansikan tuottajista.

Jätä vastaus