Kesäinen jämäruoka

Kesä tuli ja torille loistava valikoima kasviksia, juureksia ja hedelmiä! En ole harmikseni löytänyt luomukojua, mutta laitoin äsken maailmankauppaan postia ja kysyin heidän luomupiiristään. Torin halpishinnat houkuttelivat ennen juhannusta puoleensa ja tänään, juhannusvieraiden lähdettyä, toriainekset tarjosivat loistavan jämäpäivällisen.

n. 3 dl:n tomaattikeiton jämä
n. 1/3 isosta munakoisosta
n. 1/4 isosta kesäkurpitsasta
muutama bataattikiekko
3 kevätsipulia varsineen
2 isoa valkosipulinkynttä
5 uutta perunaa
tuoretta salviaa ja basilikaa
mustapppuria, suolaa
reilu luraus oliiviöljyä

Kaada tomaattikeiton jämä (tai mausta tomaattimurska ja käytä sitä) uunivuon pohjalle. Pilko kaikki muut ainekset ja lisää vuokaan. Mausta ja paista 225 asteessa uunin keskitasossa välillä möyhien.

kesainen_jamaruoka

Innostuin vähän liikaa suolan kanssa, ja ruuasta tuli vähän liian suolaista. Tomaattikeitossa oli jo ennestään suolaa, mutta lisäsin silti reilusti. Ostin juuri Organic Healthin maahantuomaa Himalajan kristallisuolaa, jonka käytössä ei ole tullut kitsasteltua viime aikoina. Ruoka oli suolaisuudesta huolimatta tosi hyvää, uunissa muhineet kasvikset ja juurekset toimivat aina, kunhan mukana on tarpeeksi oliiviöljyä/kastiketta ja yrttejä.

Jätä vastaus