Kasvis-siitakepiiras

Ostin luomusiitakesieniä fiilispohjalta viime viikolla ja päätin aloittaa niiden makuun tutustumisen iisisti, eli piiraalla. Löysin siitake.fi-sivustolta hyvänkuuloisen sienikasvispiiraan reseptin (reseptit > skrollaa alaspäin ja sienikasvispiirakan kohdalla stop), jota piti vähän muunnella, kun sienirasiassakin oli vain puolet vaaditusta määrästä.

Pohja:

2 dl sämpyläjauhoja
1 tl leivinjauhetta
suolaa
100 g margariinia tai voita
2 rkl vettä

Täyte:

100g tuoreita siitakesieniä
2 pientä tai yksi iso sipuli(a)
1 kesäkurpitsa
1 paprika
öljyä
1 tl mustapippuria
suolaa
1 muna
2 dl maitoa
3 dl juustoraastetta
mausteita maun mukaan (esim. rosmariinia, salviaa, basilikaa…)

Sekoita leivinjauhe ja suola jauhoihin. Lisää pehmeä voi jauhoseokseen ja sekoita tasaiseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina voideltuun reunalliseen vuokaan. Paista 220 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Viipaloi sienet, pilko sipuli, kuutioi kesäkurpitsa ja paprika. Ruskista sienet rapeiksi öljyssä paistinpannulla. Siirrä sivuun ja kuullota pannulla öljyssä sipuli, kesäkurpitsa ja paprika.Yhdistä sienet ja kasvikset, lisää mausteet. Kaada seos esipaistetun pohjan päälle. Sekoita munat, maito ja juustoraaste. Lusikoi seos piirakan päälle. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

kasvis-siitakepiiras

Kuva on aika juustoinen, mutta piirakasta tuli hyvää. Sieniä olisi kyllä saanut olla aluperäisen ohjeen 200 grammaa, sillä niiden maku ei tullut kunnolla esiin. Pohja oli vähän murenevaa kun käytti ronskeja otteita. Siitake-fi-sivuston linkkiä etsiessäni löysin tietty tosi hyvältä kuulostavan siitakerisottoreseptin, se olkoon seuraava siitake-kokeiluni!

Jätä vastaus