Bataatti-savujuustokeitto

Pyöräilin Aulaan eräänä sunnuntaina syömään kun nettisivujen lounaslistalla näytti olevan bataatti-savujuustokeittoa. Olin kuitenkin katsonut listaa väärin eikä keittoa ollut. Pettymys jäi kaihertamaan sen verran, että päätin kokeilla valmistaa itse samaa keittoa kotona. Resepti on aika suuntaa antava.

3 bataattia
vettä
savujuustoa n. 150 grammaa
parisen desiä maustamatonta jugurttia
kuivattua salviaa
suolaa
mustapippuria

Kuori bataatit, pilko hieman pienemmiksi ja laita kattilaan. Lisää vettä sen verran, että bataatit juuri ja juuri peittyvät. Keitä kypsiksi ja surauta sauvasekoittimella hienoksi soseeksi. Lisää joukkoon jugurttia, raastettu/paloiteltu juusto ja mausteet. Keittele vielä hetki miedolla lämmöllä jotta koostumus tasaantuu. Itse surautin vielä kerran sauvasekoittimella juustoköntit pienemmäksi.

bataatti-savujuustokeitto

Keitosta tuli tosi hyvää, vaikka reseptittömyys onkin aina vähän säätöä. Valion Kippari-juustolla maustettu ruokakerma voisi varmaan myös toimia reseptissä, jos haluaa oikaista jugurtin ja juuston lisäämisessä. Sain synttärilahjaksi nestemäistä savuaromia, joten jotain vegaanista savuaromi-oluthiivahiutale -settiä voisi myös joskus kokeilla.

2 vastausta artikkeliin “Bataatti-savujuustokeitto”

  1. anna kirjoittaa:

    Hei! Tulin ihan reseptistä kiittelemään, tein viikonloppuna tätä keittoa ystäville pariinkin otteeseen. Korvasin jugurtin ja savujuuston tuolla Kipparikermalla, ja lopputulos oli ihan maatajärisyttävän maukas. Bataattejakaan ei neljään annokseen tarvinnut kuin puolitoista (taisin valkata aika isoja). Enkä ole muuten ikinä saanut sosekeitosta yhtä vauvanruokamaisen smuuttia, kuin tällä kertaa, vaikka bataateilla olen pelannut useinkin.

    Mielenkiintoinen blogi, keep up the good work :)

  2. Jaana kirjoittaa:

    Kiva kuulla, anna, että keitto maistui :) Harmi etten muistanut punnita bataatteja ennen kuin aloin työstämään niitä, olisin saanut tarkemmat määreen niille.

Jätä vastaus