Pikahummus

Hummus on ehkä yksi parhaimmista dipeistä. En oikein välitä tahinista, joten en sitä pikahummukseeni laita. En myöskään osaa sanoa tarkkoja raaka-ainemääriä dippiin, eli fiiliksen mukaan.

Sopivankokoinen dippi neljälle

purkillinen keitettyjä kikherneitä tai reilu pari desiä itsekeitettyä
valkosipulia
suolaa
mustapippuria
tuoretta basilikaa
puolikkaan sitruunan mehu
oliiviöljyä

Muussaa kikherneet haarukalla, perunanuijalla tai survaise sauvasekoittimella karkeaksi soseeksi. Hienonna valkosipuli ja sekoita soseen joukkoon. Purista puolikkaan sitruunan mehu sekaan, mausta suolalla ja mustapippurilla. Ohenna soosia oliiviöljyllä ja revi sekaan tuoretta basilikaa. Lorauta lopuksi vielä päälle tilkka oliiviöljyä ja laita hetkeksi jääkaappiin mehustumaan. Tarjoa vaikka leivän tai nachojen kanssa.

pikahummus

Pikahummus on hyvä alku kikherneiden käytölle jos raaka-aine tuntuu vieraalta. Itse en diggaa herneitä ollenkaan paitsi hernekeitossa. Kikherneet maistuvat mielestäni sellaisinaan liikaa perusherneiltä, mutta jonkun ruuan osana kikherneet toimii, kuten esimerkiksi salaateissa, pyöryköissä tai dippinä.

Yksi vastaus artikkeliin “Pikahummus”

  1. Kati kirjoittaa:

    Jos ei halua haista valkosipulilta niin sitruunaa reilumpi satsi… maistuu ainakin mulle! Tuli kokeiltua joskus vahingossa;)

Jätä vastaus