Kurkkukeitto

Löysin kuuman kurkkukeiton reseptin selailessani Kasvikset.fi-sivuston reseptiarkistoa. Keitto kuulosti erittäin kokeilunarvoiselta, koska kurkusta tulee tehtyä hyvin harvoin mitään kuumaa ruokaa. Tein puoli annosta alkuperäisestä reseptistä.

2 annosta

1 sipuli
1  valkosipulinkynsi
1 herkkukurkku
1/2 tuore kurkku
rypsiöljyä
0,25 tl rouhittua mustapippuria
4-5 dl kasvislientä
(suolaa)
1 tl hunajaa
1 1/2 tl kurkumaa
hienonnettua persiljaa
hienonnettua basilikaa

Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Suikaloi herkkukurkut ja tuore kurkku. Kuullota kuumassa öljyssä sipulisilppuja kattilan pohjalla. Lisää herkkukurkut ja kääntele pari minuuttia. Mausta pippurilla.

Kaada kattilaan kasvisliemi. Liemen määrä riippuu siitä, kuinka paljon kurkuista irtoaa nestettä. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää suikaloitu tuorekurkku. Jos keitto tuntuu liian sakealta, lisää nestettä. Mausta hunajalla ja kurkumalla. Kurkuma antaa keitolle kellertävän värin.

Tarkista maku ja nosta tarjolle. Ripottele pinnalle persiljaa ja basilikaa.

kurkkukeitto

Keitto oli ihan jees, muttei mikään tajunnanräjäyttävä makuelämys. Alkuperäisessä ohjeessa oli myös persiljaa ja keiton pinnalle kehotettiin lisäämään kermaviiliä tai ranskankermaa, mutta me söimme keiton tällä kertaa kirkkaana.

Jätä vastaus