Anja-tädin perunasalaatti

Tätä safkaa tehtiin jo juhannuksena, mutta nyt vasta ehti blogiin. Kyseessä on ystäväni tädin tekemä mainio lämmin perunasalaatti, joka löytyi meidän juhannuspöydästämme toista kertaa. Mittamäärät ovat vähän summittaiset, eli fiilispohjalta vaan.

Kastike
1/2 dl oliiviöljyä
2 rkl balsamicoa
1/2 sitruunan mehu
suolaa ja mustapippuria
(dijonsinappia ja valkosipulinkynsi)

n. 1 kg (uusia) perunoita
tilkkanen oliiviöljyä
2 dl oliiveja
1 dl aurinkotomaatteja
1 iso punasipuli
runsaasti basilikaa ja ruohosipulia

Pilko perunat sopiviksi suupaloiksi ja levitä uunipellille. Valuta päälle hieman oliiviöljyä ja suolaa ja paahda perunoita 225-asteisessa uunissa kunnes perunat ovat pehmenneet, eli noin puolisen tuntia.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Pilko loput salatin ainekset ja yhdistä kulhossa. Kippaa sekaan jäähtyneet perunat ja kastike. Sekoita hyvin ja nosta pöytään ettei salaatti jäähdy. Maistuu kyllä kylmänäkin, jos vieraat ovat myöhässä

Ihan järjettömän hyvää! Perunat voi antaa paahtua hieman ruskeiksi, jolloin niiden maku on aivan jotain muuta kuin keitettyjen perunoiden.

Jätä vastaus