Ranskalainen sipulikeitto

Sipulikeitosta, ja etenkin ranskalaisesta sipulikeitosta tulee mieleen pussikeitto, joka tyhjennetään lihapullataikinaan. Itsetehty sipulikeitto on kuitenkin tosi hyvää ja tosi halpaa ja keitonjämän voi käyttää seuraavana päivänä vaikka kasvispyöryköihin. Alkuperäinen resepti on peräisin Aura Liimataisen Parasta kotiruokaa -kirjasta.

4 annosta

5-6 sipulia
2 rkl öljyä
1 l kasvislientä
1/2 tl paprikajauhetta
ripaus mustapippuria
ripaus jotain chiliä (cayannepippuria, sambal oelekia, chilijauhetta tms)
timjamia

Kuori sipulit ja leikkaa niistä puolikkaita renkaita (sipuli ensin puoliksi ja sitten viipaleiksi). Kuumenna öljy kattilassa ja kääntele sipuleita siinä, kunnes ne kuultavat. Lisää kasvisliemi ja mausteet. Anna keiton kiehua noin puoli tuntia. Tarkista, että keitto on täyteläisen makuista.

Viitseliäs kulinaristi tekee myös seuraavan vaiheen, eli jaa keitto neljään uuninkestävään kulhoon. Paahda neljä paahtoleipäviipaletta ja pane ne keiton pinnalle. Ripottele runsaasti raastettua juusto leipäviipaleille. Pane keittoannokset pellille 250-asteisen uunin yläosaan 5-8 minuutiksi. Kun juusto kuplii, keitto on valmista.

Ranskalainen sipulikeitto

En jaksanut tällä kertaa tehdä leipä & juusto -temppuja, mutta keitto maistui silti. Alkuperäisessä ohjeessa kehoitetaan leikkaamaan sipuli renkaiksi, mutta omasta mielestäni renkaita on hankala lusikoida.

Jätä vastaus