Avocado-katkarapusalaatti

Ostin Maalaisunelma-lehden Kesäruoka-erikoisnumeron, joka on pullollaan ihania reseptejä. En ole koskaan tehnyt katkarapusalaattia ja koska katkishimo ei ole vieläkään laantunut, päätin versioida lehden Katkarapusalaattin quinoan & avocadon kanssa (s. 49).

4 annosta

500 g tuoreita katkarapuja kuorimattomina (itse laitoin n. 200 grammaa rasiasta)
2 dl quinoaa
1 kasvisliemikuutio
1 tuore (puna)sipuli
2 kypsää avocadoa
2 kypsää persikkaa tai nektariinia
n. 50 g salaattia

Kastike
1 rkl hienonnettua minttua
Yhden pienen sitruunan mehu ja raastettu kuori
4 rkl oliiviöljyä
vähän chiliä
suolaa ja mustapippuria

Kuori katkaravut. Huuhtele quinoa lävikössä kuumalla vedellä. Kiehauta quinoa vihannesliemessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada kypsä quinoa kulhoon (tai lävikön käutta kulhoon, jos nestettä on vielä jäljellä), lisää hieman oliiviöljyä ja jäähdytä.

Sekoita keskenään kastikkeen ainekset. Mausta pienellä määrällä chilipippuria, suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla. Huuhtele ja kuivaa salaatti. Puolita sipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Puolita avocadot ja persikat ja leikkaa ne lohkoiksi. Nosta kaikki salaattiainekset suureen kulhoon. Kaada päälle kastike ja sekoittele varovasti.

Oon tosi huono ottamaan kaunista kuvaa salaatista, mutta tärkeintä on, että salaatti oli TODELLA freesin makuista! Kastike kruunasi koko hoidon, joten ei kannata missata sitä.

Jätä vastaus