Mansikka-raparperi tuorepuuro

Olen hullaantunut ajatukseen tuorepuurosta! Tuorepuuroa ei keitetä, vaan illalla voi laittaa esimerkiksi kaurahiutaleita turpoamaan veteen ja syödä valmis puuro aamulla vaikka jugurtin ja marjojen kanssa. Terveellistä ja aikaa säästävää. Huomasin Pirkka-lehdessä todella hyvältä kuulostavan tuorepuuro-resetin, jota päätin heti kokeilla.

2 kunnon annosta

2 1/2 dl (n. 150 g) mansikoita (pakaste käy mainiosti)
1 1/2 dl kaurahiutaleita
2 dl maustamatonta jugurttia
1/2 pkt (á 350 g) raparperisosetta (Pirkka-merkkiä löytyy HeVi-osastolta, samanlainen pötkylä kuin lanttu- ja porkkanasoseilla)
(kardemummaa)
Soseuta (kohmeiset) mansikat sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. Lisää kaurahiutaleet ja jugurtti. Soseut tasaiseksi puuroksi. Lisää lopuksi raparperisose.

Tarkista maku ja anna puuron turvota noin 5 minuuttia.

Mansikka-raparperi tuorepuuro

Pirkka-lehden ohjeessa luki että ohjeella tulee 3-4 annosta, mutta meille tuli kaksi reilua. Sokeria ei tarvitse lisätä erikseen, sillä raparperisoseessa sitä jo on, mutta tuoreiden raparperien kanssa lisäisin. Puuro oli tosi raikasta ja hyvää. Etenkin, kun sen kruunasi kardemummalla.

Jätä vastaus