Jugurtti

Päätin vihdoin tehdä itse jugurttia, koska meillä menee maustamatonta luomujugurttia litran verran viikossa ja halusin testata, maksaako itsetehty jugurtti vaivan. Löysin reseptin jostain netin syövereistä, mutta en muistanut merkata lähdettä muistiin.

Reilu litra valmista jugurttia

1 l punaista maitoa
2 dl maustamatonta jugurttia (bulgarialaista tai turkkilaista tai jotain muuta paksua)

Kaada maito kattilaan ja kiehauta. Nosta kattila liedeltä ja anna maidon jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Sekoita jugurtti jäähtyneen maidon joukkoon. Lämmitä uuni 50 asteeseen ja ota pois päältä. Laita jugurttiastia uuniin ja anna olla uunissa yön yli. Aamulla jugurtti on valmista ja säilyy viikon verran jääkaapissa.

Laitoin ekaan satsiin vain pari ruokalusikallista turkkilaista, jolloin jugurtista tuli mielestäni liian löysää. Koko purkillinen teki koostumuksesta juuri passelin. Jugurttia on kiva tehdä toisinaan, mutta kulutusmaitoa ei harmi kyllä saa luomuna. Raakamaidosta olisi joskus ihana kokeilla tehdä jugurttia samalla reseptillä!

Jätä vastaus